USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Україні знову можуть збільшити розмір штрафів для водіїв

19 Березня 2013 12:55
За надмірне тонування вікон у салоні машини, відсутність ременів безпеки під час руху тощо українські водії можуть платити більше.

Про це йдеться у Національному плані дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки.

Так, для збільшення розмірів штрафів за деякі порушення правил дорожнього руху Президент Віктор Янукович доручив розробити проект закону. Відповідний указ президента №128/2013 опублікували на його сайті у понеділок.

Проект закону про зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо збільшення штрафів мають розробити і внести до липня 2013 року.

Зокрема пропонують збільшення розмірів штрафів за:
- порушення правил користування ременями безпеки водіями та пасажирами;
- тонування вікон автомобілів понад встановлену норму;
- встановлення та/або використання у зовнішніх освітлювальних приладах елементів освітлення (лампи, світодіодні вогні тощо), що не відповідають чинним стандартам.

Янукович також пропонує внесення змін до законодавства щодо вдосконалення процедури сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху та застосування механізму автоматичного заліку таких штрафів під час отримання коштів в органах Державної казначейської служби.

У плані дій пропонують запровадити фотофіксування порушень Правил дорожнього руху в режимі «без втручання уповноваженої особи», через автоматичну обробку інформації про порушення правил дорожнього руху.

Постанову про адміністративне порушення треба вручати особисто власнику транспортного засобу, оскаржити ж таку постанову в суді можна буде протягом 30 днів із дня її вручення.

Також власника авто можуть звільнити від відповідальності після отримання достовірної інформації про особу, яка вчинила правопорушення на його транспортному засобі, та коли цю особу притягнуть до відповідальності.

Нагадаємо, що з 15 квітня 2013 року набуде чинності нова редакція Правил дорожнього руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus