USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Їздити по-новому: нововведення до ПДР

12 Лютого 2013 11:56
Нова редакція Правил дорожнього руху стане чинною з 15-ого квітня 2013 року.

Про це інформує «Комерсант-Україна».

Учора, 11-ого лютого, на закритому засіданні Кабінету Міністрів затвердили перелік нововведень до Правил дорожнього руху.

Так, з ПДР виключили пункт, згідно з яким обгін транспортних засобів дозволяється лише з лівого боку, хоча у ДАІ зазначили, що це не означає, що обгін з правого узбіччя дороги дозволений:
«Цей пункт суперечив поняттю «обгін», який сам по собі передбачає виїзд на зустрічну смугу, знаходиться тільки зліва по ходу руху автомобіля. Праворуч, як відомо, може бути тільки смуга для руху в одному напрямку з вами».

Зокрема, водіям не потрібно буде надягати світловідбиваючий жилет, перебуваючи на дорозі у темну пору доби. У ПДР також відсутнє чітке положення про те, що з початком нового сезону необхідно міняти шини.

З весни у ПДР введуть нові поняття: «маневрування» та «газон», а на останніх заборонять зупинку та стоянку. Також, згідно з новими ПДР, дорожні знаки будуть важливішими, ніж дорожня розмітка, хоча раніше вони суперечили один одному. Водіям доведеться вивчити низку нових дорожніх знаків, зокрема, такі як «Культова споруда», «Промислова зона», «Фото-, відеофіксація порушень», «Пункт зупинки трамвая», «Кінець пункту зупинки трамвая» тощо.

У нових ПДР також змінили визначення темної пори доби – відтепер це «частина доби від заходу до сходу сонця». Раніше це був період від кінця вечірніх сутінків (30 хвилин після заходу сонця) до початку ранкових сутінків (30 хвилин до сходу сонця).

Окрім білої та жовтої розмітки на дорогах буде ще й розмітка синього кольору. Вона позначатиме місця паркування на проїжджій частині. Ще один новий колір, помаранчевий, означатиме тимчасову розмітку.

Згідно з новим положенням у ПДР, з 1 жовтня по 1 травня всі транспортні засоби за межами населених пунктів повинні будуть їздити з увімкненим ближнім світлом фар або ходовими вогнями. Автори змін переконані, що це дозволить покращити реакцію водіїв на мінливі дорожні умови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
водій Показати IP 12 Лютого 2013 13:02
А, чи буде дорога до тих змін у ПДР, чи ТОТАЛЬНЕ БЕЗДОРІЖЖЯ з новими знаками і розміткою.
007 Показати IP 12 Лютого 2013 15:24
Не розумію, що там мутять з обгоном? Тепер він буде називатись "випередження з виїздом на смугу зустрічного руху"? Обгін завжди був обгоном: якщо їдеш по дорозі, де одна смуга руху один бік, то обгін зліва - по зустрічній, обгін справа - по обочині. Тому обгін справа і був заборонений. А тепер буде все як раніше тільки назви поміняють - яскравий приклад РЕФОРМУВАННЯ України. І так у всіх сферах. Міняються лише назви. На рахунок світлоповертаючих жилетів - дарма. Для безпеки водія, який, наприклад, на трасі вночі буде міняти колесо - жилет - це шанс вижити. От тільки ціна такого жилета в Польщі 4-5 злотих (10-13грн.), а в нас 40грн. мінімум, - от тут зміни вносьте, щоб кожен міг купити жилет. Ближнє світло - тільки ЗА. Та навіть і круглий рік. З увімкненим світлом, навіть при абсолютній видимості, водій здатний реагувати на інші автомобілі в рази швидше. Культова споруда - вже є такий знак давно, він що ще не діє? На Закарпатті бачив таких знаків досить багато.
місцевий2 Показати IP 12 Лютого 2013 18:04
а про пішоходів-камікадзе і далі ніхто не думає
008 Показати IP 12 Лютого 2013 18:11
Ближнє світло на деяких крутих машинах сліпить більше прожектора перебудови, а це не зовсім безпечно, коли ще метрів 50 після того як розминешся зірочки перед очима. Дороги треба робити, а не правила міняти.
vasya2082 Показати IP 12 Лютого 2013 19:46
Пишуть за нововведення,та вже немае на що ту розмітку наносити,а ми за правила дорожнього руху говоримо,ха-ха-ха.Я такий же водій як і всі,то давайте краще будемо старатися щоб вони дороги поробили а вже потім бралися за ПДД.Пишуть за ДТП та за пішоходів,візьмемо до прикладу Польшу,кожний пішоходний перехід освітленний незважаючи на те де він знаходиться,а ми про жилети говоримо,ДУМАЙТЕ!!!
шофер Показати IP 12 Лютого 2013 22:08
Сьогодні на Коперника не те що їхати, стояти не можна було. За годину часу три контакти машин, яких зсунуло одну на одну. Людям неприємності, клопіт, страховикам треба оплатити...Скільки суєти і грошей - ну кому ще давати взятки з відкатом, щоб пісок возили?
ME Показати IP 13 Лютого 2013 18:29
-100 грн. з домашнього бюджету за завтик включити вдень світло фар.
Свободу Попугаям! Показати IP 22 Березня 2013 22:47
лучше бы дороги отремонтировали, а потом думали о правилах, умники
Евгений Показати IP 23 Квітня 2013 23:44
менты казлы!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus