USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В Україні націоналізують понад 15 тис. російських вагонів

15 Березня 2022 12:50
Укрзалізниця починає націоналізацію російських вагонів, які знаходиться в Україні. Про це повідомив в Telegram голова правління УЗ Олександр Камишін.

"Це стало можливим після підписання президентом закону "Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності РФ", - пояснив Камишін.

За його словами, зараз 15 тис. російських вагонів стоять на коліях України, вони належать 250 компаніям.

"Діємо в рамках закону. На першому етапі складаємо перелік власників вагонів, у яких серед засновників є РФ. Далі буде КабМін, РНБО, Указ президента, та ще один ЗУ. Процедура займе час, тож починаємо вже.

Визначення, хто з власників вагонів має в капіталі частку РФ, - теж задача нешвидка. Але маємо час, маємо натхнення", - додав глава правління УЗ.

Він також назвав компанії, які точно належать РФ. Зокрема, це ВЕБ-Лізинг, ВТБ-Лізинг, Газпромтранс, ГТЛК, Сбербанк Лізинг. Це вже більше 3000 вагонів.



"Тепер вагони Росії працюватимуть на економіку України. Вони нам стануть у пригоді, адже ми напрацьовуємо нові логістичні маршрути до Європи, які допоможуть відновити вантажну роботу", - резюмував Камишін.

Він уточнив, що українських вагонів в Росії всього 482.

Нагадаємо, 10 березня Президент Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою України закон про націоналізацію майна та грошей країни-агресора.

Так, на волинському кордоні вже націоналізували 26 фур: 23 білоруські та три російські.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus