USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вартість відновлення України перевищить $350 мільярдів, – Світовий банк

3 Грудня 2022 07:27
Після ударів Росії по енергетичній інфраструктурі України вже очевидно, що вартість відновлення України перевищить раніше прогнозовані суми.

Таку заяву, як повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters, зробив президент Світового банку Девід Малпасс, зазначивши при цьому, що прогнозовані витрати на відновлення України в розмірі 349 мільярдів доларів «значно зростуть».

Він також зазначив, що враховуючи очевидне націлювання Росії на електромережі та іншу інфраструктуру, заміна якої буде дорогою, вартість відновлення цих робіт буде величезною. «Суми приголомшують. Це виснажлива війна, і вона дуже розчаровує», – сказав президент Світового банку.

Він також нагадав, що Світовий банк виділив Україні 18 мільярдів доларів, більша частина яких надійшла зі США та Європи.

Додамо, Світовий банк виділить ще $4,5 мільярди на підтримку України. Це дозволить забезпечити нагальні потреби України протягом зимового періоду.

Упродовж 2023 року Європейська комісія планує надати Україні €18 мільярдів із регулярними платежами. Ці кошти підуть на відбудову інфраструктури, яка зазнала руйнувань унаслідок російських обстрілів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 3 Грудня 2022 15:41
з врахуванням моральних збитків необхідно виставити рф суму в 1 трильйон долл, вже почати арештовувати по світу посольства рф, кораблі та нерухомість..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus