USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

ВАТ «Луцький КРК» виплати заборгованості по зарплаті не гарантує, попри страйк працівників. ФОТО. ВІДЕО

16 Лютого 2009 12:00

Тримісячна заборгованість із заробітної плати працівникам ВАТ «Луцький картонно-руберойдовий комбінат» змусила їх організувати страйк в останній надії отримати «кривавим потом зароблені гроші». Акція протесту відбулася на території підприємства 16 лютого, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Страйкарі вимагали від керівництва виплати зарплати, яку підприємство заборгувало ще з листопада 2008 року. При цьому її розмір зменшений до мінімуму і становить приблизно сімсот-вісімсот гривень. Натомість робочий день значно перевищує допустиму норму. «Нам потрібна не робота заради роботи, а робота заради зарплати», – висловилися представники робочого колективу.
 
Також страйкарів хвилювало питання масового скорочення працівників ВАТ «Луцький КРК», необґрунтована зупинка виробництва, розкрадання заводського майна.
 
Начальник відділу праці Луцької міськради Тетяна Стефанюк як представник влади підтримує вимоги страйкарів. Також вона сподівається, що цю проблему вдасться врегулювати у найкоротший термін. За її словами, 18 лютого відбудеться засідання обласної комісії з питань погашення заробітної плати, на якому керівництво підприємства зобов’язане представити графік погашення заборгованості. Хоча його дирекція мала розробити ще до 15 лютого.
 
Разом із тим виконувач обов’язків директора ВАТ «Луцький КРК» Володимир Гуліков не може визначити терміни виплати зарплати працівникам підприємства, оскільки наразі коштів для цього нема. «З дефіцитом у 25 мільйонів обіцяти щось я не можу», – пояснив пан Гуліков. Також він розповів, що вже розроблена програма, згідно із якою підприємство почне стабільне виробництво з квітня цього року. До цього часу роботу комбінату призупинять. «Нема грошей, сировини, немає газу. А з 20 числа відключать світло», – прокоментував сьогоднішню ситуацію на підприємстві виконувач обов’язків директора ВАТ «Луцький КРК».
Довідково:
За даними головного управління економіки ОДА, станом на 13 лютого на Луцькому КРК заборгували працівникам 800 тисяч гривень зарплатні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus