USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

«Важливо демонструвати Путіну, що Україна не віддасть жодного сантиметру землі», – Ірина Констанкевич

26 Лютого 2022 19:55
Народний депутат України з Волині від партії «ЗА Майбутнє» Ірина Констанкевич повідомила, що вона зараз перебуває на Волині та допомагає організовувати територіальну оборону. Також парламентарка закликала усіх тримати оборону та демонструвати Путіну, що ми не віддамо жодного сантиметру української землі.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу «Рада» в передобідню пору 26 лютого.

«Зараз я на Волині. В наших округах ми допомагаємо організовувати тероборону. Ми впевнено стоїмо на всіх наших західних поліських кордонах, ми тримаємо зв'язок через адміністрації, голів громад, старост. Я впевнено можу сказати, що наші чоловіки озброєні не лише бойовим духом та запалом, а й згадують свій військовий досвід та готуються до оборони. На пунктах призову у нас великі черги. Ніхто навіть не допускав думки, що буде великий патріотичний запал. Збройні сили України тут, на місцях, вони злагоджено працюють з теробороною та Нацполіцією – дії скоординовані. Я цілком відповідально можу це сказати», – повідомила Ірина Констанкевич.

Також вона зазначила, що наразі активно працюють над питанням співпраці з сусідніми країнами та українською діаспорою:«Ми працюємо з діаспорою, з сусідніми країнами, зокрема з Польщею, шукаємо можливості, як завести військовим бронежилети, каски. Також налагоджуємо контакти, щоб перевозити ці речі фурами. Коли кожен буде на своєму місці робити роботу – ми переможемо. Зараз щодня важливо демонструвати Путіну, що Україна не поступиться жодним сантиметром, ми будемо боротися за свою Україну. У них закінчуються сили: фінансові, військові, вони протримаються недовго. Україні потрібно продемонструвати масовий захист у найближчі десять днів, тому стоїмо та відбиваємося. Ми переможемо!».

Водночас Ірина Констанкевич звернулася до жителів Києва, які мають бажання покинути столицю.

«Українці, які мають бажання виїхати з Києва, вас чекають у Західній Україні. Зараз організовуються волонтерські спільноти, які будуть допомагати розселювати по своїх друзях, знайомих, надавати квартири. Будуть використані усі можливості для забезпечення житлом, харчами, медикаментами. Жінки з дітьми, ми чекаємо вас у Західній Україні, а чоловіків ми просимо залишатися та захищати Україну, де ви живете та працюєте. Це може бути Волинь, Рівненщина. Орієнтуйтеся на офіційні джерела», – закликала депутатка.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus