USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

Вчені віщують вимирання людства через байдужість до Землі

16 Січня 2021 07:00
Планету Земля чекає «жахливе майбутнє, в якому станеться масове вимирання, рівень здоров’я обвалиться, а також почнуться заворушення через порушення клімату». Саме існування людського виду під загрозою через байдужість і бездіяльність.

Як пише УНІАН з посиланням на The Guardian, про це вказує міжнародна група вчених у своєму новому звіті. Автори застерігають, що люди досі не усвідомили, наскільки гостра поточна кліматична криза, а також криза у сфері біологічного різноманіття.

Звіт склали 17 експертів, серед яких професор Стенфордського університету Пол Ерліх, а також вчені з Мексики, Австралії й США. Вони наголошують, що Земля в значно гіршому стані, ніж більшість людей включно з деякими вченими можуть собі уявити.

«Масштаби загрози для біосфери і всіх форм життя включно з людьми насправді настільки великі, що їх важко усвідомити навіть деяким добре поінформованим експертам», – йдеться в звіті, опублікованому в журналі Frontiers in Conservation Science. Звіт також містить посилання на понад 150 досліджень про головні виклики для світового довкілля.

Затримка між знищенням природи і наслідків таких дій призводить до того, що люди не усвідомлюють, наскільки проблема велика.

«Більшості важко сприйняти масштаби цих втрат, попри постійну ерозію самого полотна людської цивілізації», – йдеться в звіті.

попереджають, що масова міграція через зміну клімату, нові пандемії й війни за ресурси неминучі, якщо не почати діяти вже зараз. Вони пояснюють, що не намагаються закликати всіх здатися. Однак світовим лідерам пора нарешті помітити, в якому стані планета, і почати необхідну роботу, щоб уникнути жахливого майбутнього.

Щоб розібратися з величезною кількістю таких проблем, потрібні докорінні зміни в глобальному капіталізмі, освіті й стані рівності. Для цього доведеться відмовитися від ідеї переслідування нескінченного економічного зростання. Також потрібно належним чином оцінити фактори навколишнього середовища і припинити використання викопного палива. Корпоративне лобіювання повинно відійти в минуле, а жінки – отримати більше можливостей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 16 Січня 2021 11:19
Одні тільки маски за останній рік чого варті для Землі, плюс додаткова гора поліетилену переляканих людей
скептик Показати IP 16 Січня 2021 12:48
людству відхаркується мутований вірус грипу. боюсь навіть припустити наслідки від мутованого вірусу ебола.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus