USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вчені закликали посадити трильйон дерев для боротьби з глобальним потеплінням

6 Липня 2019 23:45
Вчені зі Швейцарії прийшли до висновку, що найефективніший спосіб боротьби з глобальним потеплінням – садити багато дерев. Трильйон, а може бути, і більше.

За словами вчених, місця для цього достатньо, повідомляє Голос Америки.

Як наголошується в статті в журналі Science, навіть з урахуванням існуючих міст і сільськогосподарських земель на планеті вистачить місця, щоб засадити деревами 9 мільйонів квадратних кілометрів. Це можна порівняти з територією США.

Вчені підрахували, що за майбутні десятиліття ці нові дерева могли б поглинути майже 750 мільярдів метричних тонн вуглекислого газу, що приблизно дорівнює забруднення атмосфери за останні 25 років.

Причому значна частина позитивного ефекту настане відразу, оскільки молоді дерева поглинають більше вуглекислого газу, відзначають автори дослідження. Особливо високий потенціал в тропіках.

«Це рішення проблеми зміни клімату набагато дешевше всіх, в тисячі разів», – зазначив один з авторів дослідження Томас Краутер, еколог зі Швейцарського федерального інституту технології в Цюріху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus