USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вчені США розробили відеокамеру, що знімає 6 мільйонів кадрів на секунду

2 Травня 2009 16:00
Вчені із США продемонстрували найшвидшу на сьогоднішній день відеокамеру із швидкістю зйомки більше шести мільйонів кадрів на секунду, тоді як звичайна камера знімає зі швидкістю 30 кадрів на секунду, – 2 травня повідомляють «Волинські Новини».
Винахід може знайти найширше застосування для вивчення швидких і непередбачуваних процесів: від горіння і вибуху до комунікації між клітинами, вважають автори розробки.
У винаході використовуються стандартні технології волоконної оптики, доведення яких дозволить при необхідності підняти роздільну здатність камери з 2,5 тисяч пікселів до 100 тисяч, а швидкість зйомки збільшити до 10 мільйонів кадрів на секунду.
На відміну від побутових цифрових відеокамер, де зображення формується за допомогою мільйонів напівпровідникових детекторів, що реагують на світло, в розробці професора Каліфорнійського університету Бахрама Джалалі (Bahram Jalali), що керував роботою, використовується всього один такий детектор, а саме двовимірне зображення надходить в детектор у вигляді одновимірного потоку світла.
За інормакцією Освітнього порталу, автори винаходу в недалекому майбутньому сподіваються отримати тривимірні зображення з такою ж швидкістю зйомки. «Наш наступний крок – збільшення просторової чіткості зображення з тим, щоб добитися зображення, прийнятного для вивчення внутрішньої структури живих клітин. Якщо нам це вдасться, тоді технологія неминуче знайде найширше застосування у біології та медицині», – сказав Джалалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus