USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Вдарив ногою у спину»: луцький активіст побив працівницю муніципальної варти

15 Травня 2020 22:07
Під час чергових сутичок, зініційованих базаринкамив процесі демонтажу незаконних споруд на території Центрального ринку, скандальний активіст Сергій Рижков вдарив працівницю муніципальної варти ногою у спину.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла очільниця луцьких муніципалів Юлія Сиротинська.

Нагадаємо, в Рівненському апеляційному господарському суді завершився розгляд справи щодо правої сторони Центрального ринку. Як і в першого разу, суд виграла Луцька міська рада.

У зв’язку із цим 15 травня о 16:00 годині відбулося засідання позачергового виконкому, під час якого ухвали рішення про знесення незаконно встановлених контейнерів на Центральному ринку, які належали фірмі «Скорпіон-сервіс». Зокрема, йдеться про 9 металоконструкцій на першій лінії безпосередньо перед самим ринком.

Близько 16:30 того ж дня розпочався примусовий демонтаж незаконних споруд на території ринку. Утім, традиційно, базарники почали провокувати конфлікт, щоб перешкодити роботам з демонтажу.

Намагаючись завадити вивезенню демонтованих контейнерів, один із підприємців Центрального ринку заблокував своїм автомобілем вантажівку. Коли муніципали спробували виштовхати її з тротуару, той вскочив в машину і поїхав на людей. У результаті почалася масова бійка.
«Дівчата, які є інспекторами муніципальної варти, вели зйомку подій на Центральному ринку, коли демонтували незаконно встановлені споруди. Ці земельні ділянки з різними кадастровими номерами раніше перебували у користуванні фірми «Скорпіон-сервіс». Працівниці муніципальної варти перебували у форменому одязі з відповідними нашивками, шевронами та жетонами», – розповідає очільниця муніципалів.

З її слів, одній із працівниць мунварти Іванні Маїло, так званий місцевий активіст Сергій Рижков, який не має жодного відношення до Центрального ринку, зі стрибка наніс удар ногою у спину. «Окрім того, він вибив у Іванни камеру та наніс тілесні ушкодження лівій кисті руки. Унаслідок цього дівчина отримала забій та розтягнення зв’язок», – обурюється Юлія Сиротинська.

Натомість, Рижков зробив спробу пошкодження маніпулятора, який здійснював навантаження демонтованих об’єктів. Він збирав цеглини на території, де здійснювався демонтаж, розкладав їх на гідравлічну систему, пробув виривати систему, яка керувала стрілою, розкладав цеглини на так звану «шию», із допомогою якої тримається кабіна маніпулятора та стріли.
«Цей громадянин вибив із рук двох наших працівниць камери, що є у власністю департаменту. Ці камери є дороговартісними. Вони мають спеціальні функції, що допомагають інспекторам з паркування проводити денну та нічну зйомку, а також знімати відео за несприятливих погодних умов чи при яскравому світлі», – акцентує очільниця муніципальної варти Луцька.

Посадовиця зазначила, що, окрім усього вищезазначеного, на відео зафіксовані моменти, як Рижков підбурював до провокативних дій чоловіка, який, перебуваючи за кермом автомобілю ВАЗ, здійснив наїзд на людей і працівників департаменту муніципальної варти та поліції, у тому числі на одного із заступників начальника Луцького міськвідділу поліції.

«У наших працівників подерті руки, щоки. У 12 чоловік роздерта форма, зірвані та пошкоджені металеві жетони та шеврони. На трьох працівників здійснено наїзд. Окрім того, базарники блокували роботу техніки, із допомогою якої здійснювали демонтаж. Як ви розумієте, це чергові збитки для міського бюджету. Наші ІТ-шники намагаються із розбитих камер, які не підлягають відновленню, хоча б дістати відеоматеріали, що могли б слугувати доказами у справі», – каже Юлія Сиротинська.

Насамкінець, вона зауважила, що працівниці ринку кидалися битися й до іншої представниці муніципальної варти Наталії Віктор, яка наразі перебуває у шоковому стані. Їй вкололи заспокійливе і відвезли додому під нагляд батьків, із якими вона наразі проживає. «Сподіваємось, що не доведеться викликати швидку допомогу», – додала Сиротинська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Знаючий Показати IP 15 Травня 2020 22:40
По Рижкову психлікарня плаче.Велике телятко знову обїдками зі стола кормиться
Всім до Знаючий Показати IP 15 Травня 2020 23:13
Активіст = покидьок
123 Показати IP 15 Травня 2020 22:57
Невже на того придура немає управи? Та воно за рубля ще не те може виробляти, і що його будуть терпіти. Примусово в псіхушку неадекватного активіста. А може він не активний, а пасивний...
ААА Показати IP 15 Травня 2020 23:03
Побив чи вдарив?
Їван з Гнідави Показати IP 15 Травня 2020 23:04
Нема Женіка на того Рижкова ! Пам'ятається, як Женік безконтактним способом, методом простого телекінезу і силою думки посилав Рижкова на канвас і той як мішок з грисом, падав навзнак і ше й задирав догори і ноги, і руки !
просто робиться Показати IP 15 Травня 2020 23:14
Заява в поліцію. Освідування в лікаря. І "атавісту" Рижкову зі спини в стрибку - кримінальне провадження за заподіяння тілесних ушкоджень. Пора вже цього люмпена в рамки ставити. Революція закінчилася і "революціонер" немає за що їсти, а працювати не хоче?
Лучанин Показати IP 15 Травня 2020 23:24
Вождь базарників)))
2011 Показати IP 15 Травня 2020 23:53
чесно саме більш шкода це червоних беретиків їх бють вони взагалі на роботі,чесно кажучи видати їм дубінки шоб надавала по спині і побарабану мужик чи баба
Лучанин Показати IP 16 Травня 2020 01:10
Всі чомусь зациклилися на Рижкові, але проблема набагато більша і не в ньому. Не підтримую жодну зі сторін, хоча базарників розумію, бо в них практично забрали життя, частково в прямому сенсі цього слова.
Юрист Показати IP 16 Травня 2020 01:46
Необхідно негайно внести відомості по даному факту в єдиний реєстр досудових розслідувань ( вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 296 КК України ), вручити підозру, обрати запобіжний захід як мінімум цілодобовий домашній арешт, накласти арешт на все майно з метою забезпечення відшкодування майнової шкоди по можливих заявлених цивільних позовів. Підняти всі кримінальні провадження які є по даному активісту в провадженні слідчих за останніх 5 років по яких також прийняти законні кінцеві процесуальні рішення. От і все. Більш менш в Луцьку буде спокійніше і не смердітиме тим Рижковим. Бо вже дійсно дістав. Чим далі, то стає все суспільно небезпечним. Безкарність породжує рецидив. Далі може позбавити когось і життя. Правоохоронці думай ТЕ.
ВВК Показати IP 16 Травня 2020 03:38
Це чучело (рижков) думає шо за допомогою бариг проб‘є собі тепле місце...
Луцьк Показати IP 16 Травня 2020 06:06
Баригі всі на ДПЗ,нормальні всі переїхали,а цих розігнати силою......
дідо Показати IP 16 Травня 2020 06:58
Поліція буде виконувати свою роботу, чи не буде ?
Колишній мєнт Показати IP 16 Травня 2020 07:08
Країна чудасій!!! Не можуть забезпечити законне виконання своїх вимог!! Запакувати з 10-ток таких «заводіл», як зробили би в цивілізованих країнах, і був би порядок в місті.
Алекс Показати IP 16 Травня 2020 07:55
Дайош Серьога! Ще би парочку таких хлопів, то може порядок наведуть.
Я не робот Показати IP 16 Травня 2020 07:56
Це не той Рижков що з атестаційної комісії поліцейських? Респектабельною "реформі"
Микола Показати IP 16 Травня 2020 07:59
Нехай на кухні вдома сидять ті дівчата,а не вештаються хрен зна де..Люди кошти вклали в цей ринок..
Юрій Показати IP 16 Травня 2020 09:31
Рижков придурок!!!!!!
Крамар Показати IP 16 Травня 2020 10:41
Стидота за наш народ. Базарники на цьому ринку понад 20 років і не удосужилися зробити для себе і для людей а нічого - як сиділи в тих засраних коробках так і сидять! Та паня, що торгує ковбасами, що найбільше там рипенить,клине поліціянтів і на чоловікові рве сорочку вже не одну хату собі побудувала, а за те кричить, що немає за що прогодувати свою сімю.
Народна прокуратура Показати IP 16 Травня 2020 11:31
У революціонера Рижкова конгітивний дисонанс. На Майдані і чотири роки потому побиття поліцейсокго вважалось ознакою гідності, що прокинулась, і доблесті. Таких людей назвали героями і на їх прикладах виховували молодь.Тож він дійсно не розуміє, що змінилось. Щодо нападу на жінку-муніципалку зі спини... Ну що ж: яких героїв виховали, таких маємо. Завжди потрібно пам'ятати, що толероване зло породжує зло ще більше. Потішила фраза Сиротинської про шоковий стан іншої муніципалки. Що ж це за такі ніжні у нас муніципальні поліцейські: вперше побачила спротив людей на вулиці, до того ж не серйозний - і вже шок, заспокійливі уколи і до мами під спідницю.
Олександр Показати IP 16 Травня 2020 13:09
Може вистачить різних аферистів, гопників та інший непотріб називати "активістами"??? Бо то вже перетворюється у моветон
Рома Показати IP 16 Травня 2020 17:56
Активіст х**лан скоро допригається

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus