USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Ведмедицю з Луцького зоопарку забрали до Житомира. ФОТО

27 Листопада 2012 12:50
Представники організації «Four Paws» забрали ведмедицю Настю з Луцького зоопарку, щоб перевезти її до Житомирського Центру Порятунку Ведмедів «Надія».

Захисники прав тварин приїхали до зоопарку 27 листопада.

Спочатку мали на меті перевезти до Житомира дві ведмедиці – Настю і Машу. Нібито через те, що тваринам не забезпечують належного догляду. А про бажання транспортувати тварин вони проінформували заступника директора зоопарку Людмилу Денисенко напередодні. Задля цього представники організації «Four Paws» приїхали до зоопарку ще о 7.30.
Однак, для реалізації задуманого у захисників прав тварин не було відповідних документів. До того ж, за словами Людмили Денисенко, ведмедиця Маша зараз вагітна, тож транспортувати тварину у такому стані – недоцільно.

Долю Маші вирішували уже у Луцькраді. Директор розвитку проектів «Four Paws» доктор Амір Халіл зустрівся задля обговорення цього питання із Луцьким міським головою Миколою Романюком о 9.20.
Однак, під час зустрічі мер Луцька погодив транспортування лише однієї ведмедиці Насті. Мовляв, гідні умови перебування для Маші забезпечать у Луцькому зоопарку. Щодо цього він додав, що нещодавно в межах конкурсу програм технічної допомоги ЄС підтримали один з проектів щодо модернізації місцевого зоокуточку. Зокрема, у Луцькому зоопарку планують побудувати містечко для ведмедів із вольєрами.

Тож, після перемовин представники організації знову приїхали до зоокуточку, щоб забрати Настю. Проте у захисників прав тварин із цим виникли деякі проблеми. Спочатку ведмедиця довго не хотіла заходити у клітку, хоча її і «заманювали» їжею.

Врешті, членам «Four Paws» вдалося досягти мети. Утім, клітку погано закрили. Намагаючись виправити ситуацію, захисники прав тварин засунули у імпровізований павільйон металеві палиці, щоб обмежити рухи тварини, аби вона не «вислизнула».
Закривши клітку, представники організації «Four Paws» перенесли її до машини, в якій ведмедицю Настю і перевезуть до Житомирського Центру Порятунку Ведмедів «Надія».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
* Показати IP 27 Листопада 2012 13:21
мутна історія. сподіваюсь, мішутка все ж опиниться у житомирі
сеня Показати IP 27 Листопада 2012 13:40
повезли до забіякі на ковбасу.
Чеширский Кот Показати IP 27 Листопада 2012 15:10
Дай Бог, чтобы животное попало в нормальные условия.
Павло Показати IP 27 Листопада 2012 15:11
Це все та Новарчук воду мутить! Спить і бачить себе директором зоопарку. Але не подумала що якщо всіх тварин заберуть то не буде такого КП і відповідно посади, а тепер десь зачаєлась. Видно вичікує тільки не зрозуміло на що...
Дана Новарчук Показати IP 28 Листопада 2012 01:18
Як на що? Хочу в ту клітку замість Насті, щоб і на мене звертали увагу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus