USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Велосипедні доріжки в Україні стануть обов'язковими

25 Червня 2018 20:31
При будівництві та реконструкції доріг потрібно буде обов'язково передбачати велодоріжки.

Відповідну норму ввело Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, інформує Кореспондент.

Згідно з новими нормативами, велосипедні доріжки та велосипедні смуги слід влаштовувати на територіях житлових і промислових районів, комунально-складських зон, на магістральних вулицях безперервного та регульованого руху, вулицях місцевого значення, селищних та сільських дорогах, що забезпечують під'їзд велосипедистів до житлових, громадських споруд, промислових підприємств, об'єктів масового відвідування, відкритих автостоянок і гаражів.

Відповідні зміни внесені до державних будівельних норм Вулиці та дороги населених пунктів.

Підкреслюється, що велосмуги повинні проектуватися тільки для одностороннього руху, велодоріжки повинні бути переважно односторонніми по обидва боки вулиці.

При наявності забудови з одного боку вулиці слід влаштовувати велодоріжку двостороннього руху на забудованому боці.

При наявності велоруху на вулицях з одностороннім рухом його слід передбачати в обох напрямках, в тому числі, з використанням зустрічної велосмуги.

Зміни набирають чинності з 1 вересня.

Раніше повідомлялося, що в Україні звузять дороги, а простір, що звільнився, відведуть під велодоріжки і громадський транспорт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 25 Червня 2018 21:19
А як пояснити яжмамам з колисками,що велодоріжки для велосипедистів?Знаки і написи на доріжках не допомагають,
Лучанин до Анонім Показати IP 25 Червня 2018 23:01
Так, це проблема. Якщо доріжка відокремлена і наявно позначена знаками, то якщо з пару велосипедистів покриє цих "мам" матом (для розумних і особливо ввічливих: це абсолютно коректна крайня міра яку можна примінити до даної категорії громадян) з конкретним посиланням з велодоріжки, то за пару днів зрозуміє. Якщо ж велодоріжка не позначена знаками через певні невеликі проміжки, то це пояснити можете лише собі, бо хто ж може визначити де велодоріжка, а де просто орнамент з плитки виложили.
Анонім до Лучанин Показати IP 25 Червня 2018 23:58
Якраз таки позначеними доріжками гуляють мами.
valdis peish Показати IP 26 Червня 2018 14:39
а з якою швидкістю дозволено гасати по тіх велодоріжках

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus