USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Велосипедисти просять владу знизити ліміт швидкості на дорогах

27 Травня 2016 21:31
Велосипедисти з різних громадських організацій України закликають Кабмін знизити ліміт швидкості автотранспортних засобів на дорогах у містах до 50 км/год з нинішніх 60 км/год.

Про це повідомляє УНІАН.

"Ми виступаємо за те, щоб швидкість на дорогах у містах України знизили до безпечного рівня. Безпечний рівень, як і в більшості міст Євросоюзу, становить 50 км/год, це ліміт", - сказала координатор з національної роботи Асоціації велосипедистів Києва Ірина Бондаренко.

Крім того, на думку активістів, необхідно зменшити ліміт нештрафованого перевищення швидкості на дорогах з 20 км/год до 5 км/год. Адже головною причиною смертності серед пішоходів і велосипедистів на дорогах є перевищення водіями безпечної швидкості руху.

"У разі наїзду на пішохода чи велосипедиста зі швидкістю 50 км/год, у них є 90% шансів вижити, на відміну від наїзду на швидкості 60+ км/год, коли шанси вижити зменшуються до 5%", - сказала Бондаренко.

Раніше активісти велосипедного та пішохідного руху з низки українських міст підписали петицію з вимогою встановити безпечний ліміт швидкості в містах України та передали документ на розгляд у Кабмін, однак відповіді поки що не отримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Вова Показати IP 27 Травня 2016 23:19
Основною причиною смертності велосипедистів є самі велосипедисти, тільки сьогодні, за один день бачи трьох велосипедистів які абсолютно спокійно проїхали на червоне світло, та двох які переїзджали дорогу на велосипеді по переходу на значній швидкості, дрібниць я не рахую. Так от, шановні велосипедисти, перш ніж в когось щось вимагати, та вказувати іншим як їздити - навчіться самі дотримуватись правил дорожнього руху та поважати інших людей на дорозі.
Угум до Вова Показати IP 28 Травня 2016 08:22
Абсолютно справедливо. Чи буде 60 чи 50 чи 40 км год, якщо перед авто вилетить чмо на вєліку, чи то на переході, чи просто розвернутись захоче (був в мене такий випадок - тато з двома дітьми на ровері, не хотілось морду при дітях малих бити), то результат буде один, вірніше два - або каліка, або до прадідів. Думаю раз організації ставлять так кардинально питання, то потрібно звичайно піти їм назустріч, але ввести посвідчення для велосипедистів, на зразок водійського ( з екзаменами і іншими процедурами), зобовязати використовувати спеціальну світловідбиваючу амуніцію при катанні, велосипеди мають бути технічносправні, з освітленням і т п, ну і адмінпокарання за порушення ПДР, за технічно несправний неукомплектований ТЗ, за невикористання світловідбиваючого одягу, за лишні промілле в крові і т п, такі самі як для водіїв авто. Тоді буде справедливо, але сумніваюсь шо організації на це підуть
SS Показати IP 27 Травня 2016 23:28
Потрібно велодороги будувати кожному своє тротуари пішоходам дороги автівкам а велодороги велосипедистам і тоді смертності не буде я в європі на автобані жодного ровера не бачив а велосипедистам желетки аварійки одягати треба
Ванга до SS Показати IP 28 Травня 2016 00:26
Швидкість має бути зменшена + велодоріжка,+шльоми, +фанарі і світловідбиваючі жилети для велосипедистів.
ровер до SS Показати IP 28 Травня 2016 07:05
.....небачив-бо рух по автобанам роверистам заборонений.
Лучанин Показати IP 28 Травня 2016 00:07
Дурня! Так ми дойдемо до того що всі не будуть рухатися. Треба просто занести в ПДР простий пункт: "Наближаючись до велосипедиста, водій ТЗ повинен зменшити швидкість до достатньої для можливої екстреної зупинки". І ще одне треба ввести в відповідні пункти: "Наближаючись до будь-якого пішоходного переходу в разі знаходження біля нього людей водій ТЗ повинен зменшити швидкість..." та "Наближаючись до зупинки громадського транспорту в разі знаходження на ній громадського транспорту водій ТЗ повинен зменшити швидкість...". І виконувати! Тільки це може когось врятувати.
Корінний лучанин до Лучанин Показати IP 28 Травня 2016 10:23
Слухай розумнику! Поїдь , будь ласка, у БІЛОРУСЬ і побачиш реалії дорожнього руху у містах , у місті стоять вказівники швидкості 40-50км! ВІзьми і проїдь 60км/год і потім будеш дискутувати. Далі просто не хочу коментувати. А у нас в УКРАЇНІ розводять дискусії. ПОРЯДОК на дорогах мусить бути!
Лучанин до Корінний лучанин Показати IP 28 Травня 2016 21:33
От тому і всі проблеми що наші люди не вміють читати та думати, а тим більше виконувати ПДР! Ви від того що люди гинуть насолоду отримуєте?
666 Показати IP 28 Травня 2016 03:37
а может вообще в 0,1 км за час попросят... за собой бы смотрели, а то бывают кадры которые самые прутся неожиданно, а по идей вроде бы как должны руку поднимать, что хотят свернуть, а потом же плачутся, что ой таких несчастных сбили
777 до 666 Показати IP 28 Травня 2016 22:47
сядь папробуй, руку підняти на цьому бездоріжжі... то люк, то тріщина в асфальті, колесо може застрягнути.
Вова до 777 Показати IP 29 Травня 2016 11:02
Не здатен руку вчасно підняти - катайся на ішаку і геть з дороги. А якщо виліз на дорогу - дотримуйся ПДР
Юрко Показати IP 28 Травня 2016 16:19
Я не сперечаюсь, що винні в транспортних пригодах як водії авто так і велосипедисти. я за то, щоб кожен велосипедист знав правила дорожнього руху і їх дотримувався для своєї ж користі. Думаю, що потрібно в школах ввести спеціальний предмет, щоб діти знали, як поводитись на проїжджій частині вулиці. Але із пяними і наглими водіями треба боротись трохи рішучіше. Із власного прикладу: Колись коли ще був молодший то користувався велосипедом при потребі. правила добре знаю і їх дотримувався завжди, не рискував. Якось їду собі біля обочини, як учасник руху, нікому не мішаючи. В цей час ззаду підїжджає чорний Мерседес і зупиняється, відкриваються передні дверці; Чую, Ты что казёл мешаешь транспорту двигаться!?. Всі молоді пасажири дуже задоволені своєю, витівкою бо сильно регочуть, Мерседес набирає швидкість і зникає з очей. Вгадайте, що я побажав тим Хорошим молодцям!. Я закликаю всіх учасників руху поважати один-одного, тоді буде набагато краще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus