USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Великобританія дасть Україні 6 тисяч ракет і $33 млн

24 Березня 2022 07:31
Велика Британія надасть Збройним силам України 6000 нової оборонної ракетної зброї та 25 млн фунтів стерлінгів (33 млн доларів).

Про це йдеться в повідомленні на сайті британського уряду, передає Hromadske з посиланням на BBC.

Ця фінансова допомога призначена для виплати зарплат українським військовим.

Новий пакет ракет більш ніж подвоює оборонну летальну допомогу від Великої Британії — загалом вона тепер становить 10 тисяч ракет. А загальна фінансова підтримка досягла 400 млн фунтів стерлінгів (528 млн доларів) — з урахуванням гуманітарної та економічної допомоги.

Велика Британія також надасть додаткові 4,1 млн фунтів стерлінгів (5,4 млн доларів) для всесвітньої служби BBC для боротьби з дезінформацією в росії та Україні. Також країна обіцяє допомогу в розслідуванні військових злочинів Міжнародним кримінальним судом.

Зазначається, що прем'єр-міністр Боріс Джонсон оголосить про цей новий пакет підтримки України на зустрічах лідерів НАТО та «Великої сімки» в Брюсселі 24 березня. Очільники держав також обговорять довгострокову військову, дипломатичну та гуманітарну підтримку України та посилення заходів проти росії.

Джонсон озвучить лідерам НАТО наміри Великої Британії співпрацювати з партнерами для зміцнення обороноздатності України, зокрема збільшення дальності цілей та розвідку.

«володимир путін вже зазнає краху в Україні. Але ми не можемо і не будемо стояти осторонь, поки росія стирає в порох українські міста. Велика Британія працюватиме з нашими союзниками, щоб посилити військову та економічну підтримку України, зміцнюючи її оборону», — заявив Джонсон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus