USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Війна в Україні може тривати до кінця 2023 року, – прем’єр Британії

22 Квітня 2022 19:15
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон припустив, що повномасштабна війна в Україні може тривати до кінця 2023 року.

Про це він заявив на прес-конференції в Нью-Делі, передає УП з посиланням на ВВС.

Журналісти запитали прем’єра, чи погоджується він з окремими оцінками розвідувальних агенцій країн Заходу про те, що бомбардування українських міст російськими військами можуть тривати до кінця 2023 року.

Джонсон сказав, що це є "реалістичною можливістю". На його думку, через катастрофічний провал російська верхівка на чолі з президентом РФ Володимиром Путіним не може відступити. Більше того, російська армія має кількісну перевагу.

Читати ще: Джонсон привіз до Києва новий пакет військової та фінансової допомоги

Тому, на думку Джонсона, росіяни продовжать свою "жахливу тактику знищення артилерією" українців. Попри це, британський прем’єр переконаний, що росіяни не зможуть подолати прагнення до свободи українців, яким би не було співвідношення військових засобів у сторін.

Читати ще: «Вести переговори з Путіним – усе одно, що з крокодилом, який вчепився в ногу», – Борис Джонсон

Слід зважати, що британський прем’єр перебуває під сильним тиском громадськості та парламенту через скандал довкола порушення ним та членами його уряду правил карантину, організувавши гучні вечірки, поки в Британії був запроваджений цим же урядом суворий локдаун у 2020 та 2021 роках.

Команда Джонсона намагається в публічній риториці та медіа розвинути аргумент, що нерозумно відправляти у відставку прем’єр-міністра та уряд, поки Росія продовжує вести брутальну війну проти України, а українська влада розраховує на стабільну і безперебійну підтримку і допомогу з боку Сполученого Королівства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus