USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Великий круїзний лайнер врізався у причал та теплохід з туристами у Венеції

2 Червня 2019 16:50
У Венеції великий круїзний лайнер MSC Opera врізався у причал і зачепив теплохід з туристами.

На відеозаписі інциденту можна побачити, як лайнер, що мав пришвартуватися на причалі Сан-Базиліо-Дзаттере, буквально розгортає туристичний теплохід, який також швартувався на цьому причалі, пише ВВС.

Як повідомляє італійське інформагентство ANSA, внаслідок зіткнення кілька пасажирів теплоходу отримали синці, а двох пасажирів доставили до лікарні для медогляду.

«На судні MSC стався збій у роботі двигуна, про що негайно повідомив командир. Двигун заблокували, але він рухався, тому що збільшилася швидкість, що підтверджують дані автоматичної ідентифікаційної системи», – повідомив Давіде Кальдеран, президент компанії Rimorchiatori Uniti Panfido, яка займалася супроводженням судна MSC Opera до порту.

Два буксири намагалися зупинити «гіганта» до тих пор, поки не розірвалася буксирна лінія.
Міністр інфраструктури та транспорту Італії Даніло Тонінеллі пообіцяв у Twitter, що влада вживе рішучих заходів після зіткнення двох суден.

«Сьогоднішня аварія в порту Венеції показує, що великі човни більше не мають проходити до Джудекки (острову у Венеційській лагуні. - Ред.). Після стількох років інерції ми, нарешті, близькі до остаточного рішення для захисту як лагуни, так і туризму», – наголосив він.

Одразу після інциденту до причалу прийшли мешканці Венеції, які вимагали заборонити прохід великих кораблів.
Раніше цього тижня у Будапешті на ділянці річки Дунай поряд з будинком угорського парламенту відбулося зіткнення річкового круїзного судну і прогулянкового катера з туристами з Південної Кореї.

Катер затонув. Щонайменше 7 людей загинули, 21 людина зникла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus