USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Верх цинізму: пропагандисти зняли кліп на руїнах «Азовсталі» на пісню українською мовою

10 Червня 2022 23:22
Російські пропагандисти представили світові цинічний кліп на руїнах «Азовсталі» на пісню «Пливе кача» українською мовою. Уродженець Маріуполя, а нині російський співак і журналіст Акім Апачев спільно з маловідомою виконавицею Дарією Фрей заспівали про те, що «забирають собі українську» як трофей.

Відео знімалося на розбомбленому заводі, де воїни, яких автори обізвали «демонами», три місяці ховалися від ворожих снарядів. З роликом, за який коментатори пообіцяли притягнути співаків до відповіді, можна ознайомитися на YouTube, пише Обозреватель.

На початку кліпу Дарія Фрей в білому вбранні з російським триколором на плечах затягнула приспів про дівок, що водять хороводи, палаючу хату та демонів, похованих в «Азовсталі».
Слідом за нею зачитав свій реп про рідне місто й Акім Апачев. В його риториці прослуховується типова Кремлівська пропаганда про «Новоросію», іродів, та «російський Крим».
Верхом цинізму стало пояснення пропагандистів, чому вони записали трек українською мовою. Як виявилося, виконавець вирішив, що це його «трофей», який відтепер нібито належить Росії.
Однак уродженець України не надто уважно відредагував власний текст, а тому в ньому присутні нові, раніше нікому невідомі слова.

«Пливе кача, дівки хороводять

В «Азовсталі» демонів хоронять

Серед степу палахала (палала – ред.) хата

Богоматір родить немовлято (немовля – ред.)

Я не просив до вашого острову, ти мене винудив (змусив – ред.) пострілом

Як тобі ці палаючі посліди (залишки – ред.)

Це мій Крим, це мій дім, це моя земля

Я також забираю мову», – йдеться в пісні.

Окрім кадрів, де автори треку блукають руїнами «Азовсталі», в кліп додали короткі ролики, на яких видно, що російська армія вщент знищила Маріуполь. Серед них і пересування Z-техніки, і моменти вибухів, і наслідки обстрілів.
Українці, які натрапили на цей витвір пропагандистів, не на жарт розлютилися через цинічність авторів. Дехто з них пообіцяв притягнути до відповідальності виконавців, а хтось – просто висловив своє обурення.

«Густішої пітьми і не уявити», «Не варто було йому так робити. За правилами народу, з якого він вийшов, ніяк не можна вбивати сім’ї», «Ми знайшли вас, ми знаємо, де ви зараз проживаєте, знаємо ваших самих рідних. За цю пісню доведеться відповідати», «Навіть гітлерівці, напевно, до такого б не змогли додуматися», – написали розлючені користувачі мережі.
Як відомо, Акім Апачев є українцем, який став на бік російської армії. В РФ його знають як військового кореспондента та музичного виконавця, який писав пісні про окупований Донецьк і сіяв пропаганду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus