USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Верховна Рада підтримала повернення акцизів на пальне

30 Серпня 2022 17:07
Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроект щодо повернення акцизу на пальне.

Як пише УНН, про це повідомили з депутатського корпусу.

«Рада у першому читанні схвалила законопроект щодо повернення акцизу на паливо. За це рішення проголосували 236 депутатів», – зазначив зокрема гардеп Олексій Гончаренко.

Законопроектом планується повернути акциз на пальне, яке скасували у березні.

При цьому ставки акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан, ізобутан, як пропонується, будуть становити 100,00 євро за 1000 літрів.

Читати ще: Бензин та дизель можуть здешевшати на 3-4 грн за літр, – експерт

Рішення у разі ухвалення буде дійсним до скасування воєнного стану.

Як зазначають у Мінекономіки, в Україні подолали ситуацію з дефіцитом пального, і ціни падають. У разі часткового повернення акцизу у Мінекономіки не очікують здорожчання пального.

Там зауважують, що акциз на пальне – це головний механізм наповнення Дорожнього фонду. Тому часткове повернення акцизу дозволить уряду продовжити відновлення і доріг, і мостів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus