USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Вести переговори з Путіним – усе одно, що з крокодилом, який вчепився в ногу», – Борис Джонсон

21 Квітня 2022 10:25
Прем'єрміністр Великобританії Борис Джонсон вважає, що будь-які мирні переговори щодо України, найімовірніше, проваляться, тому що вести переговори з Володимиром Путіним – все одно, що торгуватися з «крокодилом, який вже вчепився вам у ногу».

Про це пише УП з посиланням на Reuters.

Розмовляючи з журналістами в середу дорогою до Індії, Джонсон припустив, що Путін захоче реальних переговорів з Україною, коли і якщо досягне можливості вести їх із позиції сили, але й тоді він може знову спробувати взяти Київ.

Щодо намірів Зеленського, то, на думку Джонсона, він хоче вигнати російські війська зі сходу України, але, можливо, погодиться на переговори про Крим.

«Дуже важко зрозуміти, як українці можуть вести переговори з Путіним зараз з огляду на явну відсутність у нього добропорядності. Його стратегія, яка є очевидною, полягає в тому, щоб спробувати поглинути і захопити якомога більшу частину України і, можливо, провести якісь переговори з позиції сили.

Думка президента України, якщо я правильно його зрозумів, я багато з ним розмовляю, полягає в тому, що він насправді хотів би, щоб російські війська були вигнані з їхніх нинішніх позицій у Донецьку та Луганську. Це досить максималістська позиція, але щодо Криму вони не такі максималісти.

Як можна домовлятися з крокодилом, коли в його щелепах нога? Ось у чому труднощі, з якими стикаються українці. Потрібно просто продовжувати стратегію, продовжувати постачати їм зброю», – зазначив Джонсон.

За його словами, Путін ясно дав зрозуміти, що хоче захопити більше території України та може розпочати новий штурм Києва.

Джонсон сказав, що світові лідери, зокрема президент США Джо Байден, погодилися на заклик цього тижня, що вони продовжуватимуть постачати Україні зброю, зокрема артилерію, оскільки Росія активізує атаки на схід України.

За словами Бориса Джонсона, життєво важливо, щоб Захід продовжував озброювати Україну.

Прем'єрміністр Великої Британії має намір в Індії закликати свого колегу Нарендру Моді відмовитись від нейтралітету щодо війни в Україні.

«Я вже говорив із Нарендрою Моді про Україну, і насправді індійці засудили те, що сталося в Бучі. Але Велика Британія, зокрема, має визнати, що є історичні відносини, які мають Індія з Росією. Я думаю, що ми маємо пам'ятати про це і просто вказати, що Путін, я боюся, сильно підводить Росію», – сказав Джонсон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus