USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ветеран з Луцька змагається онлайн у «Іграх Нескорених 2.0»

12 Листопада 2020 16:49
Торік учасник бойових дій з Луцька Павло Ковальский увійшов до складу національної збірної «Ігор Нескорених» між ветеранами АТО/ООС. Лучанин виступає у двох дисциплінах – стрільба з лука та веслування на тренажері. Реєстрація на «Ігри Нескорених 2.0» завершилася 25 жовтня, а самі змагання відбуваються з 31 жовтня по 22 листопада.

За словами Павла, він не ставить за мету завойовувати призові місця, адже не було активної фізичної підготовки, тож доєднався, аби підтримати цей спортивний рух, загітувати інших ветеранів і допомогти їм у цьому процесі, пише Арміяінформ.

Ще у 2018 році він спробував потрапити до української збірної, але вдалося це йому в жовтні 2019-го. Та цього року «Ігри Нескорених» у Гаазі (Нідерланди), заплановані на травень, були перенесені на 2021 через пандемію COVID-19. Більшість змагань пройде в гаазькому Зуйдерпарку, який на час Ігор перетворять на спортивне містечко.

«Витягуємо ветеранів із домівок трішки фізично розім’ятися, позмагатися, дати можливість прийти новим людям, ознайомити їх з наявними видами спорту й розповісти про те, що є такий національний проєкт, – зазначив Павло Ковальський. – Щоб хлопці не тільки сиділи вдома і лікувалися, а побачили, що є ефективний спосіб реабілітації через спорт».
Аби підтримати ветеранів – учасників української команди й усіх охочих долучитися, оргкомітет національної збірної влаштував аналогічні змагання в Україні. Зареєструватися міг кожен ветеран АТО/ООС. В українській онлайн-версії продубльовані майже всі дисципліни, які передбачені відбором до збірної.

«Один із наших новачків – Володимир Нерода. Два місяці тому спробував постріляти з лука і йому сподобалось. Бере участь в онлайн-змаганнях, – продовжує Павло. – По всій країні вимальовується спільнота спортивної ветеранської сім’ї, яка щороку зростає. Хочемо донести інформацію про успішні приклади реабілітації через таку спортивну діяльність, і це поступово працює».

«Ігри Нескорених 2.0» відбуваються за місцем проживання учасників, які самостійно обирають вид спорту, місце, день та час у межах визначеного терміну, де саме проходитиме їхній виступ чи підхід до снаряда. Після чого записати на відео вдалу спробу і відправити до оргкомітету змагань. В мережі інтернет для цього є відповідна відеоінструкція.

У 2014-му Павло Ковальський у складі 51-ї ОМБр виконував бойові завдання у районі населених пунктів Маріуполь, Савур-Могила, Степанівка, Григорівка, Петрівське, Мануйлівка і Тарани. Із листопада 2014-го по лютий 2015 року в складі окремого батальйону окремої гірсько-піхотної бригади брав участь у бойових діях під Дебальцевим та Чорнухіним. Зазнав закритої черепно-мозкової травми під час ворожих артобстрілів і танкових атак на позиції українських військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Краля Показати IP 13 Листопада 2020 14:25
Пашка красавчік

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus