USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ветеранів УПА вшановували оркестром, кулішем і стріляниною.ФОТО

15 Жовтня 2008 10:32

У день Покрови Пресвятої Богородиці в урочищі Вовчак, що в Турійському районі освятили пам’ятник на честь полеглих упівців. Це відбулося під час обласного зльоту ветеранів ОУН-УПА з нагоди 66-ї річниці утворення Української Повстанської Армії, – інформує 15 жовтня репортер «Волинських Новин».

Голова Волинської ОДА Микола Романюк поклав квіти до пам’ятного знаку повстанцям в урочищі. Сам зліт розпочався виконанням державного гімну України.
Священники УПЦ Київського патріархату на чолі з протоієреями Миколою Гінайлом та Михайлом Даньківим освятили пам’ятник у вигляді хреста на могилі сімох повстанців і відслужили панахиду за загиблими.
Після короткої промови, де він висловив вдячність воякам УПА, відбулося нагородження. Микола Романюк вручив почесні грамоти облдержадміністрації.
Здебільшого нагороджували ветеранів Української Повстанської Армії. Також вручили владці різного рівня інші нагороди.
Полеглих вшанували автоматним салютом солдатів 51-ї окремої механізованої бригади і хвилиною мовчання.
Голова Турійської РДА Василь Мазурик зробив короткий екскурс у історію «Січі» – повстанської бази, яка знаходилася саме поблизу спаленого села Вовчак. Голова Турійської районної ради Орест Василишин зазначив, що день Покрови цього року став вихідним у школах Турійщини.
Упівець Петро Сохацький розповів власні спогади про ті роки, адже він був безпосереднім їх учасником. За його словами, Турійський районний провідник ОУН боровся аж до 1954-го року. Пан Сохацький обурений тим, що УПА досі не визнана на державному рівні.
Голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів зазначив, що «Вільна Україна буде тоді, коли УПА визнають і її ветерани пройдуть маршем центральною вулицею столиці – Хрещатиком».
Під час заходу присутні мали змогу ознайомитися з тематичною виставкою щодо національно-визвольної боротьби українців. Після мітингу учасників обласного зльоту ветеранів ОУН-УПА розважав військовий оркестр, аматорські музичні колективи. Також ветерани та інші присутні мали змогу скуштувати повстанського кулешу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus