USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинські ветеринари прогнозують занепад тваринництва

27 Листопада 2017 11:22
На Волині в управлінні Держпродспоживслужби кажуть про занепад структури через відсутність фінансування. Як результат, зі слів працівників, може занепасти тваринництво на Волині.

Про це йшлося під час засідання оперативної наради в голови облдержадміністрації 27 листопада.

Начальник головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський звітував про стан справ у службі.

«Середній вік працівників - 55 років, зарплата мінімальна, хоча сільгоспвиробники платять своїм працівникам 10-30 тисяч гривень. Загалом нам із обласного бюджету виділили 18,4 мільйона гривень, ми заробили 14,3 мільйона, з яких 10 пішли на зарплату, майже 2 мільйона сплатили ПДВ і близько 2 мільйонів гривень витратили на утримання. Ситуація катастрофічна, бо служба в області занепадає, а це може мати негативні наслідки для тваринництва на Волині. Бо ми не зможемо робити перевірки, давати висновки й виробники не зможуть реалізовувати продукцію», - розповів Лозинський.

Та додав, що за останні роки структуру значно оптимізували.

«Ветеринарна медицина - це інспекторська ланка із 126 працівників, яка фінансується з держбюджету, та 18 лікарень і 6 лабораторій держпродспоживспілок. На базі лікарень працює 114 низових установ, а це понад 200 людей, які обслуговують товаровиробників та одноосібні сільські господарства. Одна така установа обслуговує понад 8 населених пунктів. Щодо оптимізації, то з 14 лабораторій у нас лишилося 6, із 632 працівників чверть скоротили й тепер маємо 489 працівників», - запевняє посадовець.

Нагадаємо, нещодавно на обласній раді передбачили часткове фінансування галузі, однак зауважили, що керівник служби не звітується за виділені гроші. Також депутати обласної ради рекомендували скоротити адміністративну частину служби, бухгалтерію в кожному районі і зробити її централізованою, щоб більше коштів йшло саме робітникам, а не розпорошувалися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus