USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Від блокування польсько-українського кордону виграє лише Росія», – Уповноважений ВРУ з прав людини у Луцьку

6 Грудня 2023 20:56
Українські перевізники, вантажівки яких стоять заблоковані на польсько-українському кордоні, зверталися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Дмитро Лубінець готовий особисто поспілкуватися з польськими мітингувальниками, наголосивши, що користь від блокування кордону має лише Росія.

Про це він заявив під час робочого візиту до Луцька.

«В той же день, коли до мене надійшло звернення від українських водіїв, я зв’язався з польським омбудсманом. Готовий особисто зустрітися з польським колегою на кордоні, щоб були присутні і польські мітингувальники, і українські перевізники. Щоб ми не обмінювалися, на мою думку, політичними гаслами, а дійсно зрозуміли, в чому проблема, і намагалися максимально швидко вирішити її та розблокувати кордон. Переконаний, що подібні речі не допомагають Польщі та усьому Європейському Союзу. Вони точно не допомагають Україні. Єдина держава, яка від цього виграє, – Російська Федерація», – переконаний Дмитро Лубінець.
Читати ще: Українські перевізники заблокували трасу для поляків у відповідь на блокування кордону

Омбудсман також направляв лист до прем’єр-міністра, аби його поінформували, що український уряд робить для вирішення цієї проблеми.

«Отримав лист, що віце-прем’єр Олександр Кубраков особисто займається цими питаннями. Про результати мене буде повідомлено додатково. Наскільки я зараз бачу, питання не вирішене. Тому якщо мій польський колега не знайде час чи не зможе приїхати на кордон, то я розглядаю можливість особистого спілкування з польськими мітингувальниками», – резюмував Уповноважений ВРУ з прав людини.

Читати ще: Блокада кордону польськими перевізниками затримує військову допомогу Україні

Як ми писали, до блокади українського кордону, яку організували польські перевізники з вимогою «справедливої конкуренції», може бути причетна Росія.

Також нещодавно було анонсовано, що польські перевізники погодили продовження протесту до лютого наступного року. Також не виключають повної блокади кордону навіть на пропуск гуманітарної допомоги.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus