USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

«З 200 родинами військовополонених з Волині тримаємо контакт», – Дмитро Лубінець у Луцьку

6 Грудня 2023 17:50
Офіс Омбудсмана тримає контакти з понад 200 сім’ями військовополонених з Волині. В інституції реагують на порушення їхніх прав, зокрема щодо державних виплат.

Про це під час візиту до Луцька повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Він зауважив, що безпосередньо контактує з російською стороною щодо військовополонених, тому може зробити висновки, що росіяни свідомо призупинили обмін. Наразі Уповноважений тримає контакти з родинами військовополонених українських військових, зокрема з Волині.

Читати ще: Дмитро Лубінець офіційно представив Представника уповноваженого ВРУ з прав людини на Волині. Фото

«У нас відбувалися окремі зустрічі з родинами з Волинської області. Був випадок, коли один народний депутат організував достатньо велику групу родичів, привіз їх до Києва, і я особисто з ними спілкувався. Завдання номер один, яке я ставлю перед своїми регіональними представниками, – мати список родичів військовополонених, тримати з ними постійний контакт», – повідомив Уповноважений ВРУ з прав людини.

Читати ще: Росіяни засудили азовців з Волині на 25 років. Матері благають про допомогу

Як додав, його інституція тримає контакт з понад двома сотнями сімей військовополонених з Волині. Водночас він не став називати загальну кількість українських військових у полоні, тому що Офіс Омбудсмана свідомо не оприлюднює інформацію щодо кількості громадян України, які перебувають у полоні Російської Федерації.

Читати ще: Лубінець анонсував відкриття центру захисту прав людини на Волині

Окрім того, Дмитро Лубінець зауважив, що його інституція максимально швидко та жорстко реагує на проблеми у виплатах соціальної допомоги, виплатах на загиблого або у щомісячних виплатах, поки рідна людина в полоні.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus