USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Від «глибокого занепокоєння» до героїчної «битви за Київ»: світові видання про війну з Росією

1 Березня 2022 23:03
Десятки років злісна риторика та загарбницькі дії Путіна вражали агресивністю. Світ вважав, що зможе з ним домовитися.

Збройний напад Росії на Україну, який розпочався 24 лютого 2022 року, назавжди розбив ці ілюзії.

Обкладинки світових видань можуть слугувати своєрідним індикатором «прояснення туману».
Читати ще: Луцьк чинитиме запеклий опір: «Варта порядку» мобілізувала підрозділ на півтори тисячі бійців

Нагадаємо, вперше про підозрілу активність російських військ біля нашого кордону заявила 30 жовтня 2021 року американська The Washington Post. Однак тоді інформація видавалася недостовірною. Кремлівські пропагандисти в один голос заявляли, що це «фейк», «розпалювання», «нагнітання», адже «Росія ніколи не нападає першою» (слова путінського прессекретаря Дмитра Пєскова).
Усю брехливість російської сторони чудово ілюструють слова голови МЗС агресора Лаврова, сказані за дев’ять днів до нападу, мовляв, заява про підготовку атаки – «інформаційний тероризм».

Світ, хоч і доволі обережно, продовжував вірити Росії.

Майже нічого не змінилося і після 22 лютого, коли Путін заявив про визнання самопроголошених «ЛНР» і «ДНР». Його, просякнута ненавистю до України «промова», і тоді закінчувалася переконаннями, що «…це не означає війни».

Читати ще: На Волині діють координаційний і комунікаційний центри. Функції, контакти

Всі ілюзії щодо «мирної» Росії були розбиті вщент 24 лютого 2022 року. О 5:00 Володимир Путін виступив з екстреним зверненням та оголосив про «спеціальну військову операцію» на Донбасі. Його лицемірство досягло небачених масштабів. Війну він називав «операцією з визволення», загарбників – «миротворцями», бойові дії проти цивільних – «захистом людей».
Шість днів війни показали: усі, хто вважав Путіна далекоглядним і сильним керівником – помилялися. Імперські амбіції, відірваність від реального життя, ненависть, страх – ось головні мотиви його «царствування». Світ нарешті побачив їх і почав відповідати.
Читати ще: У Луцькій громаді створили батальйон оперативного реагування

Побачив світ і незламність українських солдатів, героїзм населення, наслідки російських (і, на жаль, білоруських!) ракетних ударів, спалену техніку агресора. Усе це – теж на обкладинках світових ЗМІ, які стали історичними документами та фактами на Міжнародному трибуналі у Гаазі.

Боротьба продовжується, адже ще ніколи українці не були такими єдиними у бажанні перемоги. І перемога неодмінно буде за нами!

Олександр ДУРМАНЕНКО

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus