USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Від ГО волинського нардепа за кордон виїхало 1064 чоловіків. Скільки не повернулося – невідомо

13 Квітня 2023 14:29
Від громадської організації «Волинський актив молоді», одним із засновників якої є нардеп з Луцька Валерій Стернійчук за час війни виїхали 1064 чоловіки і привезли лише 101 благодійний вантаж. Скільки чоловіків виїхали з кінцями – досі невідомо, але, вочевидь, таких осіб теж чимало.

Днями прикордонники повідомили про обшуки на території Рівненщини та Волині у десятьох фігурантів, які можуть бути причетні до незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через систему «Шлях».

Благодійні фонди вносили в цю систему волонтерів тисячами. Серед них – громадська організація «Волинський актив молоді», яка зареєструвала 1064 волонтери. Чи всі вони повернулися в Україну, невідомо. А скільки ж завезли гуманітарної допомоги? Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Читати ще: 1375 чоловіків із Волині виїхали за кордон через «Шлях» і не повернулися

Нагадаємо, Волинь – серед лідерів за кількістю військовозобов’язаних, які як волонтери, внесені в систему «Шлях», виїхали з України.

Журналісти звернулися до волинських благодійних фондів, аби дізнатися, чи всі їх волонтери повернулися в Україну. Однак від жодного досі не отримали відповіді.

Знімальна група навідувалася за адресою прописки до ГО «Волинський актив молоді», проте там виявилася звичайна квартира. Керівник організації Богдан Лебедь не повідомив, де їх можна знайти, а згодом перестав відповідати на дзвінки.

На Волинській митниці, своєю чергою, інформували, що від ГО «Волинський актив молоді» було здійснено 101 переміщення через кордон за минулий рік. Занесених у систему «Шлях» волонтерів значно більше – 1064.
Серед видів вантажів, які везли, – продовольство, засоби гігієни, одяг, взуття, медикаменти і навіть автомобілі. Найбільше дивує маса пропущеного вантажу – близько 20 тонн. Аби завезти таку кількість знадобилося понад 1000 волонтерів? Вони возили по 20 кілограмів у руках? Чи справа не у волонтерстві, а в можливості виїхати безповоротно за кордон?

З власних джерел редакції стала відома інформація про те, що ГО нардепа Стернійчука, вочевидь, стала лише інструментом для вивозу чоловіків за кордон за винагороду.

«Шукав клієнтів та брав з них плату чоловік, який представлявся Назаром Романюком. А від організації Стернійчука подавали їх у систему «Шлях», – повідомив на умовах анонімності чоловік, брат якого таким чином виїхав за кордон і не збирається повертатися.

Оскільки дзвінки та запити журналістів благодійний фонд ігнорував, а дверей квартири ніхто не відчинив, знімальна група подалася за адресою, вказаною у відповіді митниці – вулиця Набережна, 4а в Луцьку. На місці виявила офіс політичної партії «Слуга народу». Працівники нічого не знали про ГО «Волинський актив молоді», розповіли, що офіс партії тут розміщено з 2020 року.
Відзначимо, що засновником громадської організації «Волинський актив молоді» є народний депутат від партії «Слуга народу» Валерій Стернійчук. Куди доставлялися гуманітарні вантажі, невідомо, бо жодної інформації про це не вдалося знайти. До слова, сторінка у Facebook «Волинського активу молоді» востаннє була активна у 2019 році.

Не вдалося отримати пояснень і від нардепа Валерія Стернійчука, оскільки на телефонні дзвінки він не відповідає, а в офісі його не застали.

Тим часом прикордонники повідомили, що викрили схему переправлення військовозобов’язаних за кордон. За гроші (ціна питання півтори-п’ять тисяч доларів) ділки вносили в систему «Шлях» під виглядом водіїв-міжнародників охочих виїхати з країни. З 470 внесених осіб понад 170 до України не повернулися. В 10 фігурантів уже провели обшуки. Зокрема, у приміщенні одного з благодійних фондів у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Ваділа Показати IP 13 Квітня 2023 14:49
Слуги народу "працюють", чекаємо коли вже їх візьмуть за *опу
ABC до Ваділа Показати IP 13 Квітня 2023 16:54
Швидше візьмуть за *опу Петра та Івана і вручать повістку на Бахмут. А у "Слуг" імунітет.
Макс Показати IP 13 Квітня 2023 14:53
Слава Непереможній Корупції
Сарк Показати IP 13 Квітня 2023 14:54
Це не база Шлях це якийсь валютний Шлюх
Толя до Сарк Показати IP 13 Квітня 2023 14:56
Волинський Шлюх
Анонім Показати IP 13 Квітня 2023 14:56
а можна цього нардепа відправити під Бахмут, на нуль ? щоб показати, що у нас всі мають однакові права і обов'язки,коли йдеться про захист Батьківщини - він же вмотивований, вік підходить, безумовно є патріотом, бо з правлячої партії. Чи просто поговоримо і забудемо ?
Жека Показати IP 13 Квітня 2023 14:57
Стернійчук очолював студентську «Лігу сміху» у Волинській області , у мене все ...
Знаю Показати IP 13 Квітня 2023 15:13
І брат в нього Козел рідкісний
перехожий до Знаю Показати IP 13 Квітня 2023 16:39
Знаю обох. Страшні хлопці. Підлі, підступні, брехливі. Рідкісна сукупність всього найгіршого, що характерне людині. Гидоття.
Так Показати IP 13 Квітня 2023 15:22
Хто б сумнівався? Головне, щоб правоохоронці не забули
Спиридон Показати IP 13 Квітня 2023 15:32
Суеи!
Правда Показати IP 13 Квітня 2023 15:57
І хто ж його обрав,може поляки,куди ви так тікаєте виродки...
ABC до Правда Показати IP 13 Квітня 2023 17:10
Згоден на всі 100%. Ті, хто голосував за Голобородька і його Слуг, не повинні мати права виїзду за кордон ні за яких оставин. Всі вони повинні сидіти тут і у підтримувати рішення свого президента. Це принаймні буде чесно по відношенню до всіх інших українців.
Благодійник Показати IP 13 Квітня 2023 17:13
От поц ,а я ще на їхній запит робив їм допомогу на початку війни , не виникало в мене довіри до Валери
Анонім Показати IP 13 Квітня 2023 17:51
навіть син тирана і диктатора Сталіна воював у другу світову, був захоплений німцями в полон, там і загинув. Сталін не захотів його обміняти на німецького генерала. А у нас не еліта,не лідери, а якась бл*дота, яка тільки гроші любить і язиками молоти ( і то не всі вміють, для цього вони тримають цілу армію 'експердів інформаційного фронту' ). Поховалася наша 'иліта ' і дітей своїх поховала по закордонах, а бідота за їх задумом має воювати ' в гордом адіночєствє', тобто 'под іх чуткім рукаводствам'.' Герої не вмирають ' - люблять повторювати, тільки чомусь самі не поспішають отримати 'безсмертя' на полі бою.
Вася Показати IP 13 Квітня 2023 21:59
Валєра топовий пройдисвіт, де він тільки не замазався)
Правдоруб автобус Показати IP 13 Квітня 2023 22:30
І Назарчик Романюк "волонтер" там де бабло там і він. Цікаво то він "працює" в ОДА чи він збирач бабла для Стернійчука. Ау ДБР це Ваш клієнт про те що він виробляє з перевізниками. Колесник також в темі на автостанції вже відкрито збирає гроші з перевізників для Романюка.
В Показати IP 14 Квітня 2023 06:40
Ніхто їх не буде карати тому що в Луцьку в огонах правопорядку і в судах сидять корупціонери
007 Показати IP 14 Квітня 2023 08:51
Те, що українські чиновники та значна частина депутатів краде, то це добре відомо. Дивує їх безмежна тупість чи просто дебільність. Любить український народ дебілів, завжди їм владу вручає
Правда Показати IP 14 Квітня 2023 16:44
Три батальйони на чолі цього "майора",можна вже в бій,а чому і ні?Молоді,амбітні,спортивні,рухливі,всі орки розбіжаться.
В Показати IP 29 Квітня 2023 20:08
А чому так звані депутати міської ради не заберуть мандат в стернійчука і не віддадуть корумпованим правоохронцям

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus