USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Від голоду в Ємені померли майже 85 тисяч дітей

22 Листопада 2018 07:00
За три роки війни у Ємені від гострого недоїдання померли близько 85 тисяч дітей. Таку інформацію наводить міжнародна благодійна організація Save the Children, передає ТСН.

Благодійники кажуть, що щороку від гострого недоїдання у країні помиратимуть 20-30% дітей, якщо ситуація не зміниться. Директор представництва Save the Children у Ємені Тамер Кіролос каже, що на кожну дитину, яка гине від куль, припадає десятки смертей від голоду.

«Діти, які помирають таким чином, неймовірно страждають, оскільки життєво важливі функції їхніх внутрішніх органів уповільнюються і зрештою припиняються. Їхній імунітет стає настільки слабким, що вони легко підхоплюють інфекції. Деякі з них настільки слабкі, що вони не можуть плакат», - каже Тамер Кіролос.

«Батьки змушені дивитися на те, як згасають їхні діти, і нічого не можуть при цьому вдіяти», - додав керівник Save the Children.

Нагадаємо, у Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) минулого місяця повідомили, що в Ємені діти потерпають від голоду та хвороб унаслідок гуманітарної кризи. Така ситуація склалася через те, що сторони, які воюють, не дають змоги гуманітарним організаціям доправити допомогу людям в зоні конфлікту. В країні кожні 10 хвилин дитина віком до 5 років гине від хвороб, яким можна запобігти, та системного недоїдання.

Наразі 1,8 млн дітей Ємену страждають від недоїдання, понад 400 тисяч з них живуть в умовах серйозної, гострої нестачі харчів, що становить загрозу для життя. Ємену загрожує голод, що може зачепити 14 мільйонів людей - майже половину населення країни.

Міжнародні організації називають ситуацію в Ємені найбільшою харчовою кризою у світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Масон Показати IP 22 Листопада 2018 09:49
Головне, що Ілон Макс теслу на Марс запустив. Ми Землю толком ще не колонізували, а хтось в космосі жити збирається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus