USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Від імені «поліцейських» шахраї виманюють з волинян тисячі гривень

28 Січня 2016 11:49
На лінію 102 систематично надходять виклики про шахрайство через засоби телефону та інтернету.

Патрульна поліція опрацьовує кожен виклик та застерігає громадян бути більш обачними та не довіряти стороннім особам.

Зокрема, поширеними є випадки, коли до людей телефонують нібито представники банку, пропонують перерахувати кошти на їхні кредитні картки або розповідають про блокування карток. Таким чином, під приводом надання допомоги у перерахунку чи розблокуванні, дізнаються всі дані карток та отримують кошти громадян шахрайським способом. Здебільшого, це відбувається під час телефонної розмови, коли люди надають інформацію про зміст смс-повідомлень псевдопрацівникам банку. Про це повідомляє у Фейсбуці Патрульна поліція Луцька.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ВАШ СИН ПОТРАПИВ У ДТП»! З ВОЛИНЯН ВИДУРЮЮТЬ ГРОШІ. ВІДЕО

В одному з випадків шахраї виманили гроші особисто. Зокрема, до жінки зателефонували на стаціонарний номер та повідомили, що її син скоїв смертельну ДТП. Шахраї представились працівниками поліції і повідомили, що посприяють у непритягненні сина до кримінальної відповідальності, якщо жінка заплатить значну суму коштів. Таким чином, потерпіла передала особисто в руки шахраям 8 тисяч гривень та 300 доларів.

Ще в одному випадку 2 тисячі гривень виманили в чоловіка під приводом звільнення його племінника від кримінальної відповідальності за вчинення ДТП.

На лінію 102 надходив виклик і про те, що шахраї заволоділи коштами в сумі 6 тисяч гривень, які перерахував потерпілий під приводом продажу йому карток на паливо однієї з АЗС.

Щодо шахрайства в інтернеті, то тут найпоширенішими випадками є виманювання грошей через інтернет-магазини. Кілька повідомлень надійшло про те, що громадяни перераховували кошти за певний товар, який хотіли придбати, однак потім його так і не отримували. З шахраями зв’язку більше не було.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus