USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Від Трампа пішла група радників з кібербезпеки

29 Серпня 2017 07:20
Рада з кібербезпеки при президенті США Дональда Трампа скоротилася більше ніж на третину. У своєму листі президенту радники звинуватили його в руйнуванні "морального фундаменту" США і "недбалому" ставленні до кібербезпеки

Вісім членів ради з кібербезпеки (NIAC) при президенті США пішли у відставку, поскаржившись на те, що адміністрація Білого дому приділяє недостатньо уваги "актуальним питанням нацбезпеки" і незгоди з моральною оцінкою президента США подій в Шарлотсвіллі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У своєму листі члени консультативної ради заявили, що Трамп приділяв "недостатньо уваги" загрозам кібербезпеки ключових для США систем, в тому числі тих, які "підтримують демократичний процес виборів". Крім того, незгоду викликали "моральні цінності" президента США.

"Моральні цінності нашого народу - це фундамент, на якому будується наша фізична інфраструктура, а ваші дії підривають цей фундамент", - заявили члени ради у відставці в листі президенту. У документі також підкреслювалося, що таким прикладом може служити те, що Трамп не зміг засудити нетерпимість і насильство неонацистів під час подій в Шарлоттсвіллі та вийшов з Паризької угоди по клімату.

Всього з 28 членів ради з кібербезпеки на сайті NIAC нині залишилося тільки 20.

Видання The Verge відзначає, що троє з восьми членів ради офіційно підтвердили інформацію про свою відставку через Twitter. Всі троє - екс-глава Ради за якістю навколишнього середовища США Крісті Голдфаcс, колишній головний науковий співробітник Управління науки і техніки США Ді-Джей Патіль, і екс-глава відділу кадрів Управління з науки і технологій Білого дому Крістін Доргело - працювали в адміністрації екс президента США Барака Обами.

За останній місяць Дональд Трамп розгубив цілу низку радників з широкого кола питань. Частина з них самі подали у відставку (як, наприклад, давній соратник Трампа і його радник з економічних питань Карл Айкан), інших - наприклад, президентський консультативний комітет з оцінки змін клімату - президент США звільнив сам.

Покинув команду Трампа і Стівен Беннон, один з найближчих соратників Трампа, для якого той навіть заснував спеціальний новий пост головного стратега в Білому домі. В американських ЗМІ неодноразово обговорювалося те, що Беннон, як прихильник ультаправих поглядів міг занадто впливати на президента США.

Крім того, реакція Трампа на події в Шарлоттсвіллі стала причиною відставки восьми великих бізнесменів з двох рад по бізнесу - ради виробників і стратегічної ради, і причиною відставки 17 членів президентського комітету з мистецтва і гуманітарних наук при президенті США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus