USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Від жовтня почнуть діяти нові штрафи: українцям нагадали про ПДР

1 Жовтня 2022 06:31
Згідно з правилами дорожнього руху, від 1 жовтня 2022 року до 1 травня 2023 року водії повинні за межами населених пунктів вмикати денні ходові вогні чи ближнє світло фар. За порушення даної норми штрафуватимуть. Традиційно від 1 травня до 1 жовтня це правило скасовується.

Про це повідомляє ТСН.

Необхідність вмикати ближнє світло фар чи денні ходові вогні за межами населених пунктів навіть вдень пояснюється тим, що світловий день скорочується, а погодні умови погіршуються. А тому транспортні засоби стають менш помітними в умовах обмеженої видимості. При цьому зростає ризик потрапити у ДТП – приблизно на 15%.

В п.9.8 ПДР сказано: «Від 1 жовтня до 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами мають бути включені денні ходові вогні, а у разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар. В умовах недостатньої видимості на механічних транспортних засобах можна включити дальнє світло фар або додатково протитуманні фари за умови, що це не засліплюватиме інших водіїв».

Якщо в цей період за межами населених пунктів водій рухається без увімкненого ближнього світла фар чи денних ходових вогнів, патрульні поліцейські мають право скласти протокол (ч. 2 ст. 122 Кодексу України щодо адміністративних правопорушень). За цією статею штраф становить від 425 до 510 гривень.

Як ми писали, у застосунку державних послуг «Дія» повернули функцію перегляду та сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus