USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Від Ющенка ховають російськомовні вивіски. ФОТО

12 Жовтня 2009 09:09
До приїзду президента Віктора Ющенка у Запоріжжі прибрали всі написи на будинках і парканах, що дають оцінку влади, а також закрили від очей вивіски російською мовою. Про це 12 жовтня повідомляють «Волинські Новини»
Як розповів представник органів місцевого самоврядування, по маршруту проходження президента були знищені всі написи, самовільно зроблені невідомими особами, які стосуються колишньої і нинішньої влади.
Крім того, напередодні візиту Ющенка в Запоріжжя були штучно закриті назви організацій і торгових центрів, написані російською мовою. Їх завісили тканиною і поліетиленом.

Фото УНІАН
Як зазначає «Українська правда», це було пов\'язано з вимогою прокуратури. За даними джерела в органах місцевого самоврядування, після попереднього візиту Ющенка в Запоріжжя 18 вересня, за вимогою президента була створена комісія, якій було запропоновано перевірити дотримання законів України, що стосується використання мови.
У зв\'язку з цим прокуратура Запорізької області почала перевірку зовнішньої реклами - текстів оголошень, афіш, плакатів, і товарних знаків. Крім того, перевірці піддаються назви вулиць, провулків, проспектів і площ, а також вивіски на організаціях і торгових центрах.

Фото УНІАН
У зв\'язку з візитом президента з боку прокуратури була вимога закрити всі назви, виконані російською мовою. Надалі порушників мовного законодавства, згідно з яким тексти офіційних оголошень, повідомлень, плакатів, афіш, реклами, мають виконуватися українською мовою, обіцяють притягати до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2009 09:32
Бояться с... справжнього українського президента! Це добре, буду голосувати за Ющенка, і дав би Бог, щоб кожен, хто вважає себе українцем, проголосував за Віктора Андрійовича, тоді, навіть, про другий тур мови б не вели!!!
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2009 09:44
нет, это просто по принципу "не тронь г***но, вонять не будет" )))
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2009 11:01
Идиоты- снова ж... лижут, во всех странах вывески не только на гос. языке, но и на английском, русском, немецком, китайском и многих других- в зависимости от специфики заведения (магазин, кафе, бар, рестораны). Дебилизм властей не знает границ в Украине у нас. Кто впадает в крайность- поезжайте в страны Европы, посмотрите, как люди живут.
Maydanec Показати IP 12 Жовтня 2009 16:35
193.109.145.108? їдь в свої "страны Европы" коли тобі там так добре. Шустера дивився, п"ятничний випуск? Цікаво, чому ж на твою думку, в Росії, в якій зараз живе дуже багато українців, українську вивіску не знайдеш? Ти сам ідіот, якщо думаєш що в країні впорядку мовна ситуація. Самі себе не поважаємо!!! Не хочемо мати чогось свого, рідного. Причому тут історичні дані про територіальний склад україни. Факт в тому, що є теперішня Україна, її теперішні кордони, є теперішня мова, яку потрібно поважати. І не "власти" дибіли, а ти дибіл, тому що не хочеш поважати мови країни в якій живеш і кормишся. Ти ж напевне соромишся говорити українською, спинним мозком чуюю. Тобі ж мабуть як і Севастопольцям, тошнинь від цієї мови? То почитай моє повідомлення, і хай тобі потошнить ще більше.
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2009 19:00
193.109.145.108, в країнах Європи є рідна мова, міжнародна АНГЛІЙСЬКА і thats all!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus