USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні посилять вимоги до російськомовної преси

11 Січня 2022 14:20
З 16 січня в Україні починають діяти норми закону про мову, які зобов’яжуть російськомовні друковані ЗМІ повністю дублювати свої матеріали українською мовою.

Згідно з законом, друковані засоби масової інформації в Україні видаються державною мовою і можуть видаватися іншими мовами за умови, що одночасно з відповідним тиражем видання іноземною мовою видається тираж цього видання державною мовою, пише Українська правда.

Усі мовні версії повинні видаватися під однаковою назвою, відповідати одна одній за змістом, обсягом та способом друку, а їх випуски повинні мати однакову нумерацію порядкових номерів та видаватися в один день.

Поширення за підпискою друкованих ЗМІ, виданих не державною мовою, допускається за умови забезпечення їх засновниками можливості підписки в Україні такого ж видання державною мовою.

У кожному місці розповсюдження друковані засоби масової інформації державною мовою повинні становити не менше 50% найменувань.

Ці положення закону наразі не поширюватимуться (до 16 липня 2024 року) на друковані ЗМІ, що видаються виключно кримськотатарською мовою, іншими мовами корінних народів України, англійською мовою, іншою офіційною мовою Євросоюзу.

Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» Верховна Рада ухвалила 25 квітня 2019 року. Він набув чинності 16 липня цього року. Стаття 25 закону, що стосується загальнодержавних і регіональних друкованих ЗМІ, набирає чинності через 30 місяців з дня набрання чинності законом. Водночас положення статті щодо місцевих друкованих ЗМІ набирають чинності через 60 місяців із дня набрання чинності законом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вася Олика ПЛ Показати IP 11 Січня 2022 15:08
Тогда млять я и палата № 6 требует от президента, верховной рады и конгресса США издавать все украинозычные СМИ с дублированием на русском языке !!! Срок - до 8 марта !!!
В. Показати IP 11 Січня 2022 15:26
К одика...вот д*бил
цензура Показати IP 11 Січня 2022 16:16
демократия и «добровольная» украинизация)
Василь Показати IP 11 Січня 2022 17:11
Дивись,як боти проклюнулись.Або Україна буде потихеньку звільнятись від Московії,або будемо під чоботом руського міра.
звильнення до Василь Показати IP 11 Січня 2022 17:45
даже при сталине были газеты на украинском, а сегодня такие как вы поддерживают навязывание украинского языка.
Євросоюз Показати IP 11 Січня 2022 18:24
Дурниці. Перше. При таких цінах скоро ніхто ніяких газет читати не буде. Друге. При таких темпах засмічування української мови різним непотрібом, перетворенням її на *говірку* спорохнявілих канадських бабусь - емігранток з Галіції, краще читати газету російською мовою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus