USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Відбувся тендер на реконструкцію очисних споруд в селі Липляни: повідомили найбільші труднощі

26 Жовтня 2023 14:09
20 жовтня відбулося розкриття тендерних пропозицій по тендеру щодо реконструкції очисних споруд в селі Липляни в рамках проєкту співпраці з Європейським інвестиційним банком. Учасниками тендеру стали представники України, Європи і Північної Америки.

Про це повідомляє пресслужба КП «Луцькводоканал».

Варто відмітити, що до досягнення нинішнього етапу проведено важку і тривалу роботу з подолання бюрократичних перешкод, юридичних колізій і ряду змін, викликаних нестабільністю й війною. Але, попри всі перешкоди, Луцьк лишився одним з небагатьох міст в Україні, яке зараз активно реалізує проєкти такого масштабу.

Однак на цьому етапі виникає два «але». Перше – в червні цього року Луцька міська рада фактично надала можливість суміжним громадам використати міську інфраструктуру водовідведення для задоволення потреб об’єктів на суміжних територіях. Міська рада підтвердила, що може розглядати варіант, коли на очисні споруди в селі Липляни будуть поступати відходи з сусідніх громад. Але громадам потрібно було визначитися, чи будуть вони самотужки вирішувати проблему відсутності власних очисних споруд, чи у співпраці з Луцьком.

Читати ще: Перша за 50 років реконструкція очисних: Луцьк став центром інтересів європейських бізнес-компаній

Проте за кілька місяців жодна з суміжних громад не відреагувала на необхідність вирішення ситуації, не надала жодних пропозицій з вирішення проблеми. Фактично всі пропозиції Луцька було проігноровано. І як результат – на останньому етапі було змінено функціональні гарантії щодо реконструкції очисних споруд села Липляни – обсяги стоків, передбачених проєктом, скорочено із 60 тисяч метрів кубічних на добу до 42 тисяч метрів кубічних на добу. А це – фактична потреба виключно Луцької територіальної громади. Отже, суміжні громади будуть вимушені оперативно будувати власні очисні споруди, щоб швидко забезпечити приєднання об’єктів до cвоїх власних очисних споруд.

Читати ще: У Луцьку за 13 млн євро проведуть реконструкцію систем водопостачання та водовідведення

Наступне «але» – попри всі позитивні досягнення і вдалий результат реалізувати ініціативу буде вкрай складно, враховуючи незрозумілі процеси з тарифоутворенням, відстороненість державних інституцій від вирішення проблем, що виникають в питанні реалізації складного міжнародного проєкту. Однак, для Луцька цей проєкт – один із найважливіших за всю історію України. Тому буде докладено максимум зусиль, щоб втілити задум, вийти на новий рівень розвитку Луцької громади і максимально наблизитися до Європейських стандартів. Адже водоочищення – один із провідних критеріїв на шляху Євроінтеграції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Виборці Показати IP 26 Жовтня 2023 16:34
Взявся за гуж - не кажи, шо не дуж !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus