USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відходи, якими «вкриті» околиці Ковеля, можуть становити загрозу, - екологи

19 Червня 2015 13:15
У Ковельській районній раді перевірили місце скупчення відходів із відстійників під Ковелем. Екологи погодилися з тим, що проблема існує, проте вирішити її, з їхніх слів, вони не можуть, ‒ повідомили у Ковельській районній раді.

«Реакцією на публікацію під назвою «Околиці Ковеля «удобрюють» екологічно – небезпечними відходами», яка з’явилась на одном з інтернет-видань 12 червня цього року, став візит начальника оперативного відділу екоінспекції Антона Поліщука та заступника начальника відділу земельних ресурсів та надр Державної екологічної інспекції у Волинській області Анатолія Приходька на очисні споруди УВКГ «Ковельводоканалу», ‒ йдеться в повідомленні.

До огляду місця ймовірного порушення норм природоохоронного законодавства, що регулює поводження з відходами, були залучені працівник виконавчого апарату, депутат Ковельської районної ради Андрій Броїло та член ради ГО «Майдан гідності» Олена Місюра.

«Факти, які наведені в публікації певною мірою підтвердились, адже дійсно споруда дорожнього водовідводу – ліва бокова канава смуги відведення автомобільної дороги, яка веде до ветсанзаводу і призначена для відводу поверхневих та ґрунтових вод, від земляного полотна та проїзної частини врівень з нею вкрита суцільною чорною масою – напіврідкими відходами із карт мулових майданчиків-відстійників», ‒ стверджують у райраді.
На думку спеціалістів, такі складування мулу наразі не є небезпечним, але в подальшому воно все ж може призвести до непередбачуваних екологічних наслідків.

«Інтерес районної ради до цього питання цілком логічний, адже до цього часу працює тимчасова контрольна комісія, створена рішенням районної ради від 27.07.2012 року №19/2 «Про хід виконання рішення районної ради від 09.07.2012 року №18/3 «Про ситуацію із забрудненням води в річці Турія».

Оскільки відповідно до чинного законодавства екоінспекція, на теперішній час, позбавлена права проводити будь-якого виду перевірки, посадовці цієї установи склали відповідний акт для подальшого його спрямування за приналежністю», ‒ запевняють у райраді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
перепост з коментарі Показати IP 19 Червня 2015 16:34
Така "оперативність" еко-оперативників відверто вражає: не пройшло і тижня, як-то кажуть, з часу публікації, поки перевіряльники нарешті зявилися. Але й так добре, що навідалися. Правда, дивує те, що до перевірки залучили керуючого справами Ковельської районної ради та її депутата Андрія Броїло. У такому виборі не було б нічого неординарного, аби не той факт, що територія, на якій "Ковельводоканал" поза межами підприємства вивалив нечистоти належить не району - це 23 зона 8 кварталу міста. Міська територія! Як так сталося, що Державна екологічна інспекція у Волинській області показово проігнорувала для участі в своїх заходах на території міста його представників. Невже обласні екологи так швидко забули свого колишнього "боса" Олега Кіндера, який добуває свій строк ковельського міського голови? Чому не було при перевірці смердючих викидів ні представників міського відділу комунального господарства, ні міського відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища, ні заступника міського голови? Невже чиновники з області вважають, що толку з владців міста Ковеля, як з козла молока - немає? Може, й так. З таким самим успіхом постояти, киваючи головою, можуть і запрошені громадські активісти, яким з бюджету не треба платні. От з чим не можна погодитись, так з висновком перевіряльників, що "такі складування мулу наразі не є небезпечним". Якщо спеціалісти вважають, що сотні тон зловонної жижі, яка смажиться на сонці в неналежному місці зберігання - це нормально, то, що ж тут скажеш? Чи безпечним буде для водія елементарний з'їзд на обочину дороги з реальною перспективою бути похованим в півтораметровому шарі мулу разом з транспортним засобом? Що скаже не це державтоінспекція? Чи на цей край міста у них теж "повноважень немає"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus