USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Відкриття креативного простору «Озерний вітер» у Луцьку

17 Липня 2015 22:07
Проект "Озерний вітер" у Луцьку відкрився офіційно.

Відкриття креативного простору в родинному гнізді Покальчуків відбулося сьогодні, 17 липня, - повідомляє "Волинське агентство розслідувань".

Від 17:30 вулицею Ковельською розтягнувся ланцюжок лучан, які прямували до “Озерного вітру” – на відкриття креативного простору завітали понад 150 гостей. Священики освятили хрест, встановлений при вході на подвір’я. Після цього організатори запросили гостей до імпровізованої сцени.

Як повідомляло раніше Інформаційне агентство Волинські Новини, аби родинне гніздо Покальчуків стало справжнім оазисом для творчих і креативних людей, тут влаштували суботник.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ОЗЕРНИЙ ВІТЕР» - ДЛЯ КРЕАТИВНИХ ЛУЧАН

Для гостей творці креативного простору підготували частування - смачний чай та печиво. На відкритті можна було придбати волинські чаї, вирощені з любов’ю на території креативного простору та названі “на честь” районів Волині. Усі кошти, вилучені від продажу, будуть спрямовані на розвиток креативного простору.

Спогадами про родину Покальчуків поділилася сусідка Лідія Пархомівна, всі охочі могли ознайомитися з творчістю Юрка Покальчука. Чекала на гостей і виставка фотографій унікальних волинських хрестів з колекції Петра Савчука.

Волонтери Марія Доманська та Сергій Рижков розповіли про ідею креативного простору та напрямки, які будуть розвивати у межах обійстя Покальчуків. Тут дітки зможуть займатися народними промислами та творчістю, усі охочі зможуть дізнатися більше про красу Волині. Також у креативному просторі виготовлятимуть чаї.



Координатори розповіли, що робота над “Озерним вітром” ще не завершена – у майбутньому планують розмалювати стіни та збудувати чаївню. Усіх охочих запрошують у майбутньому долучитися до родинного гнізда Покальчуків.

Гості креативного простору охоче ласували чаєм, невимушено спілкувалися, сидячи на траві та навіть грали у шахи.

Особливо сподобалося свято діткам – передбачили дитяче містечко, м’ячики, а розважали їх веселі клоуни. Також організували майстер клас з гончарства, плетіння вінків та оригінальних птахів з трави. Найбільші сміливці бралися за мечі та рушниці, які представляли учасники Козацького стрілецького братства з Луцька.

Неабиякий захват у присутніх викликали юнаки, що показували свою майстерність у бойовому гопаку.

Наприкінці Марія Доманська подякувала усім, хто долучився до створення казки в “Озерному вітрі”.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 17 Липня 2015 22:24
дуже цікавий проект, він має запрацювати на бренд "Волинь"!
Анатоль_ до лучанка Показати IP 17 Липня 2015 22:56
Треба таке зробити у нашому Нововолинську-бо є багацько талантів
лучанин Показати IP 18 Липня 2015 09:18
Покальчук це хто? Новий депутат, який хоче пройти вибори за розвалену хату?
Читач до лучанин Показати IP 18 Липня 2015 12:40
Ідіоте, Юрко Покальчук це сучасний класик української літератури. Найсучасніший з усіх луцьких письменників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus