USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Відкриттю розважального центру у Луцьку мав передувати мільйонний хабар

16 Травня 2014 19:00
200 тисяч гривень хабара отримав заступник голови ДСНС від луцького підприємця за підписання актів прийняття в експлуатацію систем протипожежного захисту торгово-розважального центру. Більше того, це – лише п’ята частина запланованої суми. Усього від луцького директора високопосадовець мав отримати мільйон гривень.

Так, у рамках боротьби з корупцією на найвищому рівні в уряді Служба безпеки України виявила та задокументувала факт хабарництва в особливо великих розмірах у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Служба безпеки України зафіксувала вимагання та отримання хабара заступником голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Встановили, що 14 травня директор приватної комерційної фірми, громадянин «Ч», у приміщенні службового кабінету заступника голови ДСНС «Н» передав чиновнику неправомірну вигоду за сприяння у здійсненні підприємницької діяльності, зокрема за підписання актів прийняття в експлуатацію систем протипожежного захисту ТРЦ в місті Луцьк.

Частина хабара у розмірі близько 200 тисяч гривень була схована в портфелі під особистим столом чиновника у його службовому кабінеті. Загальна сума, яку вимагав чиновник, мала скласти 1 мільйон гривень, решту суми підприємець повинен був передати найближчим часом.

Згідно з матеріалами СБ України працівниками Дарницької військової прокуратури розпочали кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України. Тривають слідчі дії.

Справа перебуває під особистим контролем голови СБУ. Служба продовжує роботу в напрямку виявлення та припинення фактів корупції в органах державної влади.

Зауважимо, завтра, 17 травня, відбудеться урочисте відкриття торгово-розважального центру ПортCity. Це – єдиний ТРЦ, початок роботи якого планується найближчим часом у Луцьку.

Також відомо, що відповідно до частини 2 статті 40 Закону України «Про містобудівну діяльність» (далі - Закон), замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов'язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.

Відповідно до частини 3 Закону, пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні замовником до прийняття об'єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.

Відповідно ж до частини 9 Закону, кошти пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту сплачуються в повному обсязі до прийняття об'єкта будівництва в експлуатацію єдиним платежем або частинами за графіком, що визначається договором.

Відкриття торгового центру планується 17.05.2014, а отже, згідно чинного законодавства України, він уже має бути зданий в експлуатацію. Однак наразі немає інформації щодо сплати замовником будівництва даного ТРЦ – ПП «Реммеблі» пайової участі у розвитку інфраструктури Луцька.

Зауважимо також, що своєрідним вкладом у інфраструктуру міста, який сплачують всі організації в міський бюджет за те, що їм дозволяють будувати свої проекти на луцькій землі, мав бути підземний перехід біля торгового центру. Так, замовників ПортCity звільнили від сплати обов’язкового вкладу, натомість вони мали збудувати підземний перехід, аби лучани могли безпечно перетинати одне з найнебезпечніших місць, - прокоментував ситуацію головний художник міста Ярослав Матвіїв.

«Та от і підземного переходу не збудували, і грошей у міську казну не заплатили», - резюмував він.


Чи є підстави пов’язувати описані ситуації, які склалися у Луцьку, Інформаційному агентству Волинські Новини пообіцяли згодом прокоментувати у центральному офісі Служби Безпеки України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
дідо Показати IP 16 Травня 2014 19:14
Якщо пожежники вимагали хабара, то значить є порушення будівництва і Портсіті не можна відкривати.
До дідо до дідо Показати IP 16 Травня 2014 21:10
Якщо хоч раз стикався з цією службою, то зроби ти хоч на 200% правильно, а без перерахування фінансової допомоги у якийсь благодійний фонд або хабарчика все одно не підпишуть.
валерій до дідо Показати IP 16 Травня 2014 21:46
Це правильно! Відкривати неможна - а хочеться! От і вирішив дати хабара. Та щей здати та зекономити гроші!
Саня до валерій Показати IP 16 Травня 2014 22:23
А вже як "здав" за отримання хабара то підпишуть з порушеннями, чи як?
Олег Показати IP 16 Травня 2014 19:17
Пожежники завжди знайдуть порушення, таке в нас законодавство. Хто стикався з пожежниками той мене розуміє. Зробити все по-закону фізично неможливо.
він до Олег Показати IP 16 Травня 2014 19:36
Фактично за введення в експлуатацію платитипотрібно всім.До останнього часу в держбудінспекцію потрібно було за введення житла в експлуатацію віддати по 50 баків за кожен метер квадратний.Своі правила гри в обленерго, які ніяк не вяжуться із законом про мустобудівну діяльність - або робиш як вони кажуть. або ТУ не отримуєш.Згідно тогож закону місто відводячи зем ділянку під житло., повинно підвести інженерію до межі земельноі ділянки, фактично це робить замовник , в тому числі і приватник за своі кошти і часто вони не малі.То про який внесок на інфрастукткру при таких розкладах можна говорити. А потім задаємо питання чому дорогий квадратний метер житла
я Показати IP 16 Травня 2014 19:51
ну понятно, зачем еремееву еще и переход строить, плевал он на город....
і я до я Показати IP 16 Травня 2014 19:58
...і то вже дуже-дуже-дуже давно
Они до я Показати IP 16 Травня 2014 20:21
И работать там будут львовяне и ровенчане, и налоги будут платиться в Польшу и Румынию. Плюньте и вы, не ходите в ПортСити, не заправляйтесь на ВОГе. Плюйте на всех, кто плюет на вас, их наверняка много...
МЫ до Они Показати IP 16 Травня 2014 20:35
А как это?:) работать, торговать будут тут, а налоги платить там?:) ну не смешите вы людей!!! Как Кромберг или СКФ тут работают и столько налогов платят?! Даже если за землю и место то всеравно платят в Украину, а тут торговля!!! Нечего бред нести!!!
свідомазвідома Показати IP 16 Травня 2014 20:19
То скоріш за все ТРЦ на Рівненській!:) Бо почали, а потім знову розібрали, нестиковочки от і вирішили "підмазати", бо таку гаргару як "Порт" ну дуже сумлінно будувати треба, а от ту на рівненській от там питання!:)
ІМ"Я до свідомазвідома Показати IP 16 Травня 2014 22:08
Не зрозумів,це приміщення називаеться ГАРГАРА?
Анонім до ІМ"Я Показати IP 16 Травня 2014 22:20
Слово "гаргара" в українській мові має значення "дуже великий".
Лучанин Показати IP 16 Травня 2014 21:20
Без хабарів не обйшлося ігнорування виконання замовниками спорудження підземного переходу, але цього СБУ не зафіксувала, було не до того в силу революції.
простотак Показати IP 16 Травня 2014 21:39
А крыша-то потекла,,,,
Лучанка Показати IP 16 Травня 2014 21:52
Вони практично жодного дозволу не отримали...
Анонім до Лучанка Показати IP 16 Травня 2014 22:01
А практично які потрібно?
D Показати IP 16 Травня 2014 22:01
А звідки взяли, що то Порт-сіті?
Анонім до D Показати IP 16 Травня 2014 22:02
Пишуть аби писати.
я до они Показати IP 17 Травня 2014 08:22
понятно ваше утрирование, но судя по строительству перехода, они так же и налоги будут платить....
Анонім Показати IP 17 Травня 2014 09:18
Да до одного місця еремі що він обіцяв
12 Показати IP 17 Травня 2014 09:34
Не знаю, як там правоохоронні органи, якщо "ВН" взялись за перехід та "Порт авантюру" то будуть розробляти до неймовірності, поки громадськість міста не стане до гори дригом. Думаю, що це тріллер з багатьма серіями.
21 до 12 Показати IP 17 Травня 2014 10:41
Це не тріллер а звичайна заказуха якщо ви не зрозуміли!:)
12 до 21 до 21 Показати IP 17 Травня 2014 11:20
А що у бізнес суперечках не заказуха? Питання в іншому, чи ці суперечки на користь громади? Хіба на користь громади відсутність переходу та корупція? У всій Європі ЗМІ це рупори бізнес структур, які між собою конкурують. Чи можливо питання, яке розробляє "ВН" для лучан не важливе?
Бокоч Андрій Показати IP 17 Травня 2014 15:28
Сьогодні о 8.20 ранку мене розбудила музика від ПОРТ - СІТІ, син перелякався, вікна трусяться. Після чого пішов поспілкуватись із представниками даного закладу, зустріли зухвало типу ми царі, а я ніхто. Виявляється на сьогоднішній захід даний заклад немає елементарної заявки. Я уявляю, що буде творитись коли буде виступати Скрябін, вікна не просто будуть дрижжати не виключений варіант що сьогодні в когось вони по вилітають. Питання можна було вирішити - порадившись із мешканцями нашого будинку. Вирішення питання елементарне - поверніть сцену до себе і проводьте скільки хочете. Якщо депутати округу і міської ради не можуть заборонити незаконне відкриття даного закладу (так як немає підземного переходу) спробую сам повпливати. Сходив в міліцію та міську раду написав заяву і в чергове переконався, що представники ПОРТ - СІТІ не подали елементарної заявки. Будемо чекати відповіді.
дідо до Бокоч Андрій Показати IP 17 Травня 2014 17:34
Тобі нема чим зайнятися ? Чи працюєш на Адреналін ?
Бокоч Андрій до дідо Показати IP 17 Травня 2014 17:41
Прочитай уважно мій пост - я переживаю за свогго сина
Волинь Показати IP 17 Травня 2014 17:48
А до чого тут Дарницька військова прокуратура, відразу видно заказуха від недругів. Напевне журналіст, що писав статтю дуже швидко передирав чиюсь готову інформацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus