USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За хабар від ТРЦ в Луцьку можуть судити і посадовця, і бізнесмена

22 Вересня 2014 08:51
СБУ та Військова прокуратура ведуть досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях: по тому, хто дав і хто отримав хабар. Справа може затягнутися на рік.

Нагадаємо, ще в травні Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що відкриттю розважального центру у Луцьку мав передувати мільйонний хабар.

Тоді 200 тисяч гривень хабара отримав заступник голови ДСНС від луцького підприємця за підписання актів прийняття в експлуатацію систем протипожежного захисту торгово-розважального центру у Луцьку. Але це була лише п’ята частина запланованої суми. Усього від луцького директора високопосадовець мав отримати мільйон гривень.

Потому, у серпні, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко дав завдання волинським підлеглим «зайнятися» мільйонним хабарем. А вже у вересні волинські правоохоронці «відхрещувалися» від цього.

Так, аби з’ясувати у чому справа, редакція надіслала інформаційний запит у Службу безпеки України в Київ.

У відповіді йдеться, що з приводу вказаного факту ще досі триває досудове слідство та відкрито два кримінальних провадження.

«У Головному управлінні по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України, Військовою прокуратурою центрального регіону України здійснюється досудове розслідування стосовно заступника Голови ДСНС України та у рамках кримінального провадження стосовно підприємця, громадянина України, який підозрюється у наданні службовій особі неправомірної вигоди.

Під час досудового розслідування у цих кримінальних провадженнях працівники СБУ задокументували факт передачі підприємцем посадовцю ДСНС України неправомірної вигоди у розмірі 200 тисяч гривень. Але це, як йшлося раніше, лише п'ята частина запланованої суми.

Термін досудового розслідування регламентується ст.219 Кримінально-процесуального кодексу України. Покарання за такі злочини передбачене ст..ст. 368, 369 Кримінального кодексу України».
Відповідно до статті 369, КК України, давання хабара карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років.

Натомість стаття 368-2 говорить про незаконне збагачення так: якщо предметом була неправомірна вигода в особливо великих розмірах, то порушник карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зауважимо, що «в особливо великому розмірі» це - сума, яка перевищує п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто на сьогодні - це понад 609 тисяч гривень.

Строки ж досудового розслідування не можуть перевищувати дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого, або особливо тяжкого злочину (КПК України. Стаття 219), тобто справа може затягнутися до травня 2015-го року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
аяяй Показати IP 22 Вересня 2014 08:58
И опять все откупятся,и нам скажут что никакой взятки не было, рука руку моет
мойша Показати IP 22 Вересня 2014 09:28
такі не посадять, прийдеться добре підмазати баблом, проте тепер хабарниками будуть мусара
Хабар Показати IP 22 Вересня 2014 09:57
Той , хто взяв хабар вже давно в Криму .В нього вся нерухомість і сім"я там. Так що важко його добити.
кивало Показати IP 22 Вересня 2014 10:47
- Подсудимый, Ваше последнее слово! - Двести тысяч! - Суд удаляется на совещание.
боня Показати IP 22 Вересня 2014 11:09
нажаль такі не відкупля.ться що мають величезні грошиська. але надіємо на тих хто був на майдані -вони справу доведуть до кінця. і корупціонери "згорять" і в державній службі половина багачів які їздять на модних дорогих машинах жінки яких не працюють а їздять за кордони і діти також - підуть робити з лопатами самі на себе! чекаємо і допоможемо в цьому простим людям ті які працюють!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DJYJ до боня Показати IP 22 Вересня 2014 12:52
дурень думкою багатіє

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus