USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Відлуння свинцевих громовиць». Вечір націоналістичної поезії у Луцьку

22 Березня 2015 22:00
Поетичний вечір, під час якого краяни могли ближче познайомитись з поезією часу невизнаної війни на сході України - визвольної війни нашої держави за свободу та незалежність - відбувся у Луцьку.

Так, зустріч з львівським поетом Юрієм Руфом, який познайомив лучан зі своєю творчою позицією, в результаті якої постав новий літературний проект націоналістичної поезії, відбулася сьогодні, 22 березня, в Музеї історії Луцького братства.
Захід відбувся в рамках культурно-просвітницького проекту «Музей – громаді», що діє на базі музейного відділу з минулого року.

«Україна гостро потребує осмисленої українізації. Розбурхати Дух одвічної стихії, який дрімає в душі кожного українця, – основна мета моєї праці», – каже координатор літературно-дискусійного проекту націоналістичної поезії «Дух нації» Юрій Руф.

Під час вечору націоналістичної поезії презентували збірки найактуальніших поетичних творів, зокрема, книги – «Час революції» (Львів, 2014) та «Відлуння свинцевих громовиць» (Львів, 2015). Остання вийшла у співпраці з однодумцями Юрія по перу – їх молодий потужний голос став пророчим лейтмотивом до Революції Гідності. Придбати цю книгу можна було під час зустрічі.
«Відлуння свинцевих громовиць» – збірка націоналістичної поезії, створеної у період бойових дій на східному фронті. Автори спостерігали за перебігом постреволюційних подій, і через призму власних переживань та оцінок ситуації відобразили тінь визвольної війни за свободу та незалежність, яка темною хмарою вкрила нашу Батьківщину. Юнгерівські «Сталеві грози» минулого тисячоліття стали сучасними реаліями кривавої учти на Донбасі – ціни, яку вимагає її величність Свобода від синів та доньок нашого краю. Свинцеві громовиці сягають луною зі сходу на захід, пробуджуючи Дух Нації!

Тексти, які увійшли до збірки – відповідь на тотальну русифікацію нашої Батьківщини. Основна думка, яку автори намагаються донести до читача: необхідно цінувати власну мову та культуру, не шукати «пророків у чужій державі», покладатись лише на власні сили та підтримку співвітчизників, розвиватись духовно та професійно – лише така стратегія дозволить побудувати справді українську Україну.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини розповідало про те, що поет-націоналіст зі Львова Юрій Руф презентував свою нову збірку «Маятник революції» недільним вечором 2 листопада у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 23 Березня 2015 07:27
супер фото де "слухач" дуже уважно слухає, а де патріоти з Нововолинська, чи всіх мусара прикрили за пять патронів. Раніше при савку "пять колосків" було достатньо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus