USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У чому «дух нації»: львівський поет Руф у Луцьку

2 Листопада 2014 22:00
Поет-націоналіст зі Львова Юрій Руф презентував свою нову збірку «Маятник революції» недільним вечором 2 листопада у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва.

Заходячи до зали, Руф привітався «Слава Україні!», на що присутні в один голос відповіли «Героям слава!». Аудиторія – здебільшого школярі та студенти перших курсів університету. «Саме ви, така вікова категорія, а не ми, старші, будете творити нову українську державу», - якось так відразу підмітив гість.

Почав не із поезії, а з того, чого не вистачає сучасним націоналістам.

«В націоналістів нашого покоління є одна велика проблема – є демагоги, які вміють говорити, є прапороносці, які вміють махати прапорами, але в нас немає людей, які вміють щось робити, - із запалом сказав Юрій. І додав, - а все тому, що немає єдності».

Саме для того, щоб об’єднатися самим та об’єднати людей навколо себе, Юрій Руф та його однодумці-львів'яни започаткували проект "Дух нації".

Відкриття літературно-націоналістичний проекту відбулося 1 листопада у Львові, в рамках презентації книги Дмитра Савченка "Маятник революції". На події були присутні, зокрема, двоє побратимів Юрія – Арсеній Білодуб, соліст гурту «Сокира перуна» та Дмитро Савченко, філософ, публіцист.

Ідея проекту в тому, щоб: а) протистояти інформаційній війні всередині України, коли національну ідею використовують для розбрату, а не для консолідації сил, і б) боротися із російською пропагандою.

Гасло – сила і інтелект. Інтелект – для того, щоб змогти правильно сформулювати національну ідею та втілити її в життя, сила – щоб цю ідею захистити.

Руф зазначив, що кожен із націоналістів повинен бути фізично і інтелектуально сильним, у своїх діях спиратися на найкращих представників суспільства – найрозумніших, найвитриваліших, найвідданіших. Однак у жодному разі не слід прирівнювати націоналізм до фашизму.

До слова, поет наголосив, що він «абсолютно негативно ставиться до того, що Путіна порівнюють із Гітлером. Гітлер опирався на кращих представників нації, а Путін – на «сбор блатних і шайку ніщіх». Навіть пожартував: «Російська пропагнада настільки перекручує саме поняття фашизму, що якби Беніто Муссоліні про це дізнався, він би з неймовірною швидкістю почав перекручуватися у труні – і з нього можна було би добувати електроенергію».

Поет розказав, що «Час революції» – його друга книга, і вірші у ній написані під час протистояння на Майдані, військової анексії Криму, введення Росією військ на Донбас. Саме у такій послідовності їх і можна прочитати у збірці.

Руф зачитав «Як так можна жити», «Батьківщина», «Крим ваш» та ще кілька поезій, а потім раптово поділився: «Я живу у ідеальному світі, де в мене немає знайомих гомосексуалістів, сепаратистів та інших збоченців. І так було до одного дня, коли мій, як я тоді думав, товариш Коля не став самопроголошеним мером Алчевська». Саме присвячену йому поезію «Сепаратистам» Юрій зачитав наступною.

Гість дещо вразив публіку своєю заявою, що він критично ставиться до Євросоюзу: «Так, там порядок із законодавством, але там немає порядку з мораллю, базовими цінностями, які дозволяють нам народжувати таке нове покоління, яким молоді українці є зараз».

Наостанок автор назвав поіменно всіх тих, хто долучився до створення збірки, бо, з його слів, над нею працювало багато людей – редактори, дизайнер, ілюстратор, верстальник, а він лише написав вірші. А що коректори недогледіли одну помилку, він подумає над тим, щоб оголосити конкурс на її пошук – такий собі філологічний квест. Щоб стежити за «новинами від Руфа» закликав долучатися до нього в друзі на Фейсбуці, де він так і записаний під своїм псевдо – Юрій Руф.

Зазначимо, що в межах заходу організатори збирали кошти, мобільні телефони та теплі речі для батальйону спеціального призначення Київ-2.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 2 Листопада 2014 22:03
В українських націоналістів є одна проблема - у них немає клепки у голові. Замість неї зашмульганий слоган "Україна понад усе".
WTF до Анонім Показати IP 2 Листопада 2014 22:17
Це навіть не проблема, це невідворотнья невідворотність буття.
віра до WTF Показати IP 3 Листопада 2014 08:25
Філософ........ г. ний
віра до Анонім Показати IP 3 Листопада 2014 08:24
Порахуй всі клепки в своій голові, а не огульно говори про когось!!! Чи ти з націонвлістами спілкувався, чи кого знаеш особисто, чи просто ватнік, то це вже зрозуміліше!!!
Львов Показати IP 2 Листопада 2014 23:14
2 травня, під час масового вбивства в місті Одеса, загинув поет Вадим Негатуров. Наша львівська відповідь його творчості та громадянській мужності. "Усьому є свій час, під синім небом Бог визначає кожному свій строк Але подія трапилась ганебна Згорів поет, в будинку профспілок… Його вірші – для душ людських відрада Віршами, шлях до серця прокладав Протистояв віршами супостату За боротьбу святу життя поклав В цей чорний день він вберігав ікони Святиню від вандалів захищав Підступний ворог, знехтував законом Посеред дня , життя його забрав Злочинцям заповіти невідомі. Для чого шанувати їм закон? Коли простіше в руки взяти зброю Та вилізти зі зброєю на трон? Спланована, та показова страта Вогонь у багатьох забрав життя Чекала на дитя майбутня мати Не дочекалася. Пішла у небуття… Карателі жорстокі, та зухвалі Жалю не мали, навіть до дітей. Безжалісним катам аплодували Істоти, що подібні на людей… Але поет великий не вмирає Він вічно житиме, в своїх віршах! Смерть тільки тіло тлінне забирає Безсмертна непідвладна їй душа! Вшануймо його хвилиною мовчання..." Соломія Галицька, місто Львів, жовтень 2014
Всезнайко Показати IP 3 Листопада 2014 14:23
У ЧОМУ «ДУХ НАЦІЇ»? В ср*ці.
я Показати IP 3 Листопада 2014 16:15
С.. ка ти, причому повна. Хахаха.!
яяяя Показати IP 4 Листопада 2014 21:43
ахахах невідворотнья невідворотність? що за брєд? логіка логічна ахах) Яка "розумаха" це писала?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus