USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Відмазував від армії: за хабар судять екскерівника з волинського військкомату

20 Лютого 2023 17:12
Колишнього військового комісара Рожища звинувачують у налагодженні корупційної схеми. Він нібито за тисячу доларів мав допомогти призовнику ухилитися від служби в армії. Цій скандальній справі вже два роки. Хоч її ще розглядають у суді, обвинувачений повернувся до роботи в центр комплектування.

Правоохоронці два роки тому повідомляли, що під час отримання неправомірної вигоди затримали тодішнього керівника відділу рекрутингу та комплектування волинського терцентру комплектування. Раніше Олег Гаврилюк був військовим комісаром у Рожищі, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Слідство встановило, що, перебуваючи ще на посаді військового комісара Рожищенського військкомату, чоловік налагодив корупційну схему. За певну винагороду він сприяв громадянам в ухиленні від проходження військової служби, оформленні відповідних для цього документів, а також у відстрочці призову.

Нині справу розглядають у суді.

«5 січня 2021 року о 09:00 Зажицький зустрівся з Гаврилюком біля закладу громадського харчування. Гаврилюк був за кермом транспортного засобу та сказав йому сісти на переднє пасажирське сидіння. Перебуваючи в автомобілі, Гаврилюк запитав у Зажицького, чи він узяв із собою кошти. На що останній повідомив, що вони при ньому. Після того Гаврилюк жестом руки показав Зажицькому, щоб він був тихенько та поклав гроші в бардачок транспортного засобу, що він і зробив», – зачитав результати слідчого експерименту прокурор.

Адвокат Олега Гаврилюка вважає слідчий експеримент із заявником штучним доказом винуватості: є відеозаписи подій, тому навіщо проводити експерименти?

«Відеозаписи з камер надавалися Зажицькому в ході реалізації оперативними працівниками негласних слідчих розшукових дій. На Зажицькому були дві камери. Але стороні захисту було відкрито відеозапис тільки з однієї камери. І куди клалися гроші, в якій кількості, як – цього на НСРД немає. Фактично штучно створюють докази нібито винуватості мого довірителя», – зазначив адвокат.
Цю справу розслідували в ДБР, потім її передали в Головне управління Нацполіції у Волинській області. Як розповів прокурор, оскільки слідчий поліції працював неефективно, справу повернули в ДБР.

Адвокат Олега Гаврилюка запевнив, що він та обвинувачений про це не знали й сумніваються, чи справа взагалі потрапляла до волинської поліції.

Олег Гаврилюк коментувати хабарну справу на камеру відмовився, мовляв не має погодження від вищого керівництва. Не на камеру розповів, що історія – провокація злочину. Нібито юнак просив уточнити порядок призову, а не прийшов домовлятися про ухилення від армії. Він може бути засланим козачком від поліцейських, переконаний обвинувачений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Коміляр Ухисант Показати IP 20 Лютого 2023 18:46
Ну шо, цього разу без іронії; не буду казати шо гамнюка передову. У нього було багато можливостей не йти саме на цю роботу, саме на таку посаду. Він міг звільнитись при зміні Президента навіть з надуманими обгрунтуваннями позиції. Але ні, він наче співчував зляканим хлопцям, але якось не щиро, бо посадових обов'язків не виконував, адже допускав заробки на ухилянтах. Він чинив не гідно стосовно обох "таборів" з протилежними поглядами. Він знав що коїть, його одразу на обробку задової, РАУНД!
Можливо Показати IP 20 Лютого 2023 19:28
Потрібно судити хто будував ЛІНІЮ яценюка , хто систему ппо , як так трапилось шо 24 лютого у Гостомелі було 34 вертольоти з них 24 ударні типу МИ-24.Хто придумав строковику платит 30 тисяч з благородним формулюванням за проходження служби у ВЧ А пан Гаврилюк так собі не брав би хабарі і не передавав то у військомах би довго б не служив. Того строковика якого він відмазував то воно на хід історії не впливає, справу закрити
Я Показати IP 20 Лютого 2023 20:13
Він має гроші тому відкупиться зараз якщо нема бабла в суд нема чого йти ті корумповані судді судять як їм заманеться
Знаю правду! Показати IP 20 Лютого 2023 20:39
У тому військоматі, ще лишилась ПРАВА РУКА пана Гаврилюка, на прізвище КОПИСТКО!!! Який теж вміло відмазує від армії і самої мобілізації. Ним ніхто не хоче зайнятися??? Сам Гаврилюк притянув його ще з Рожища, і двох вирішують питання відмазання!!! Одні захищають країну в окопах, а такі як ГАВРИЛЮК з КОПИСТКОМ на весь військомат "рішають". Ще ті козачки!!!!
Анонім Показати IP 20 Лютого 2023 21:52
ротації у воєнкоматах мають відбуватися постійно, щоб ламалися схеми з рішалами, бо переловити всіх хапуг неможливо.
Сергій Показати IP 21 Лютого 2023 15:03
Там в Рожищах те саме робиться,сидять бугаї і колишні мінтяри і рішають за гроші
Джек Показати IP 21 Лютого 2023 15:21
Була одна людина яка людям помагали,і ту взяли…
Іван Петрович Показати IP 27 Лютого 2023 22:25
У нас в м. Бершадь Вінницької області донедавна був військовим комісаром полковник Гелюта Микола Васильович. То він брав добрі хабарі: першу місячну заробітну плату (більше тисячі доларів) з кожного, кого зараховував по мобілізації в ЗСУ в так звану роту охорони, що зараз сформована при кожному військовому комісаріаті (ТЦК). Ці товстоморді- здоровенні буйволи- військовослужбовці одержують шалені заробітні плати як військовослужбовці ЗСУ, волочать за собою автомати, але нічого не роблять , окрім того, що сплять і п"ють , і життю їх ніщо не загрожує: сплять в себе вдома ( недарма ж по 1000 доларів заплтили), на війну їх ніхто не забирає підмінити хлопців. Приїздять на роботу у військкомат на дорогущих авто, бо -мажорчики.Ще цей Гелюта Микола набрався хабарів за відкос від мобілізації здорових бородатих принцес, а замість них пішли на фронт криві, сліпі і горбаті з бідних сімей, що не мали доларів. І що Ви думаєте далі стало з цим військовим комісаром Миколою Гелютою? Влаштувався після райцентру на роботу в Генеральний штаб. Навряд чи просто так цього алкаша хтось би взяв у той Генштаб. Ось так і живемо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus