USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

«Відмоліть прокльони»: пенсіонер посварився з майстрами луцької СТО

29 Липня 2023 10:29
Лучанин розповів, що заплатив 21 тисячу гривень за ремонт авто, а наступного дня проблеми в машині були такі ж, як і до ремонту. Найбільше чоловіка обурило те, що коли він приїхав на СТО повторно, там сказали, що вискочила інша проблема. І за її усунення потрібно платити знову.

На СТО пояснили: після діагностики авто чоловіку було надано список рекомендованих робіт. Одначе він від деяких відмовився. Це і дало про себе знати наступного дня, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Микола Горбачук уже на пенсії. За плечима – великий стаж за кермом. Нині, нарікає, на обслуговування своєї «ластівки» не вистачає коштів. Тож знайшовши прийнятне оголошення СТО в районі Вишкова, де обіцяли швидко і якісно зремонтувати автомобіль, подався туди.

«Підказали, що треба звернутися до спеціалістів-турбінщиків. Я поїхав до них. Сказав, що електрик направив до вас, як до спеціалістів. Причина – чи в датчику, чи в самій турбіні. І вони мені запропонували зняти турбіну та перевірити. У рекламі було вказано, що ремонт триває два-три дні, а тягнувся чотири робочі дні. 24 липня мені віддали автомобіль. Я поїхав, усе нормально. А вранці 25-го – ті самі проблеми, що були до ремонту», – розповів Микола Горбачук.

За ремонт він заплатив 21 тисячу гривень. Є питання в чоловіка й до вигляду гарантійного талону на ремонт, який йому видали. Мовляв, без належних печаток і підписів.

Коли приїхав до ремонтників знову, йому заявили: потрібно міняти датчик.

На СТО кажуть: причина проблем після ремонту з машиною – в датчику, який розміщено в інтеркулері.

«Клієнт приїхав із проблемою по турбокомпресору. Дефектування було, масляне голодання, через що полетіла турбіна. Клієнту розказали, пояснили, які подальші роботи. Добре, все робимо. Робимо турбінку, міняємо масла, демонтаж-монтаж піддона, мийка, перевірка тиску масла... Знімаємо піддон, ремінь на маслоприймач. Уже його там не було. Тобто підтвердилося масляне голодання. Турбінку відремонтували. Запропонували теж промивку інтеркулера, бо велике попадання масла в інтеркулер. Клієнт відмовився», – сказав менеджер СТО Андрій Паламарчук.

На підтвердження своїх слів дає послухати телефонну розмову Миколи Горбачука з менеджером.

Дивлячись на ціни на СТО, Миколу Горбачука можна зрозуміти, бо ж ця послуга недешева. Однак переробити безплатно, кажуть на СТО, можуть лише тільки те, що є в гарантійному талоні, а інтеркулер туди не входить, оскільки його взагалі не робили.

«Якщо робити мийку інтеркулера, то це окрема платна послуга. Це займає цілий день, оскільки потрібно повністю машину розбирати. За датчик, якщо його потрібно міняти, треба заплатити», – пояснив менеджер СТО Андрій Паламарчук.

«Сходіть у церкву за ті прокльони, які ви накляли в суботу. Поки ви їх не відмолите, вона вам не поїде», – звернувся він до Миколи Горбачука.

Після довгих розмов, у присутності журналістів провели безплатну діагностику автомобіля. Як пояснив майстер, таки дав збій датчик в інтеркулері.
На СТО запропонували приїхати Миколі Горбачуку ще раз. Пообіцяли, що подивляться цю проблемну деталь. Але пенсіонер налаштований рішуче: хоче судитися.

Своєю чергою, адвокат Тарас Манькут пояснює: аби мати шанс на захист своїх прав у подальшому, потрібно мати на руках хоч якісь документи, які посвідчували би факт надання послуг.

«Для того аби автовласник мав можливість захистити свої права в суді, йому потрібно довести причинний зв'язок між неякісним наданням послуг СТО та шкодою, яка йому завдана. Для цього йому потрібно мати відповідні документи, які посвідчують сам факт надання цих послуг. Це може бути договір, гарантійний талон, чек. Лише маючи при собі документи, можна в суді довести неякісне надання послуг саме СТО», – сказав адвокат Тарас Манькут.

Поки сюжет готували в ефір, виявилося, що Микола Горбачук таки пристав на пропозицію майстрів СТО і приїхав до них повторно. Вони усунули поломку безплатно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучани Показати IP 29 Липня 2023 11:11
Машину купив, а на ремонт не вистачає. По пенсійному в тролейбусах безкоштовно.
Анонім до лучани Показати IP 29 Липня 2023 13:54
Моде причина в тому, що майстри не знають що і як ремонтувати? Якщо наперед знають, що причина в одному - то чому гтроші ьеруть за інше? Машина як не їхала - так і не їде.
1234 Показати IP 29 Липня 2023 12:30
А що всі СТО такі чесні? Знаю. Колись батько ремонтував машину.
Анонім до 1234 Показати IP 30 Липня 2023 03:19
самі винні, як би документи на ремонт вимагали, тоді власники СТО податки платили б з доходів. документів нема, доходів теж, податкових зобов'язань не виникає і головне ніякої відповідальності
Людина Показати IP 31 Липня 2023 17:26
Дурня повна, якщо власник хотів гарантій, чеків, якості то чому не поїхав на офіційну Шкоду - бо хотів зекономити! Коли йому запропонували перелік робіт він відмовився від частини робіт, тому що вважав що фартане і справа в турбіні, хлопці виконали те, за що він оплатив кошти і на тому крапка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus