USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі СТО та автомийки можуть працювати під час карантину

19 Березня 2020 17:56
Луцькі станції техобслуговування автомобілів, автомийки, шиномонтажі, ветаптеки та ветеринарні клініки мають право працювати під час карантину.

Про це йшлося 19 березня під час пленарного засідання позачергової 73-ї сесії міської ради.

Нагадаємо, у Луцьку до 3 квітня на карантин закрили усі заклади громадського харчування, ринки, заклади торгівлі, спортзали, торгово-розважальні центри. Натомість аптеки, заправки та продуктові магазини працюватимуть. А з 19 березня в Луцьку тимчасово повністю зупиняють рух громадського транспорту.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк поінформував, що до переліку установ, підприємств та магазинів, яким заборонено працювати під час карантину, потрібно внести зміни.

Зокрема, закритися мають магазини автозапчастин, побутової хімії, техніки, засобів мобільного зв’язку та будівельних товарів, окрім роботи з доставки товарів.

Також під час карантину не можуть працювати салони краси, сауни, лазні, кабінети масажів, тату салонів, крім установ, що приймають аналізи.

Юрій Кирилюк додав, що відстань між відвідувачами у магазинах має становити не менше 1,5 метра, до того ж повинні бути встановлені дезінфікатори для оброблення продуктових корзин. У магазині може бути лише один відвідувач на 15 квадратних метрів.

Окрім того, змінами до рішення пропонується заборонити проведення вуличних концертів, заходів та виступів вуличних музикантів.

«Мийки та СТО працюватимуть, ветаптеки та ветеринарні клініки також мають право працювати. Шиномонтажі також прирівняні до СТО, адже ремонт можуть потребувати спеціальні автомобілі», – наголосив заступник міського голови Костянтин Петрочук та зауважив, що алкогольні магазини також мають бути закриті.

Виконувач повноважень иміського голови Григорій Пустовіт закликав не повторювати помилки італійців

«Будьте вдома, самообмежте себе. Все одно багато людей гуляє містом. Ось в чому проблема. Бюджет недоотримає 50 мільйонів гривень за місяць, але ми хочемо зберегти життя людей. Ми готові нести втрати, але щоб це сприяло збереженню життя людей», – закликав Григорій Пустовіт.

Депутати підтримали рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Отакої Показати IP 19 Березня 2020 18:06
Мийка так-це вулиця,а СТО?Лоббізм депутатів???
ігор луцький до Отакої Показати IP 19 Березня 2020 19:43
Кажуть щоб підприємці підвозили своїх працівників,сусідів ітд.А де купити запчастини,відремонтувати або провести необхідне обслуговування?
Ігор до Отакої Показати IP 19 Березня 2020 20:05
А де ремонтувати швидкі, таксі, машини, що розвозять продукти, поліцейські авто і т.д.?
Qwerty Показати IP 19 Березня 2020 18:38
Менти кришують
опа Показати IP 19 Березня 2020 19:21
Салон краси - це також специфічне СТО.
Саня Показати IP 19 Березня 2020 20:50
У всіх машин спец призначення е своі механіки а решта нехай сидять вдома дотримуються карантину стошникі також люди і в них е діти хтось з вас хоче принести дітяюм заразу
.. до Саня Показати IP 19 Березня 2020 21:08
Візьми віхідний, ніхто силою не тримає, може швидше виженуть зроботи, і поїдеш в Польшу щастя шукати. і не прикривай ся дітьми,це є гріх і можна накликати біду.
читач Показати IP 19 Березня 2020 21:18
Пивбаза і птвна лавка на Соборності теж працюють. Це прирівнюється до Аптеки?
Саня Показати IP 19 Березня 2020 22:01
Ти првав візмеш вихідний виженуть з роботи і доречі вмене двое меленьких дітей і мені е за що турбуватись якщо такий розумний прийди на сто і оціни ризик коли з десяти машин дві три знашеми номерами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus