USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Відмили 4 млн: підозрювані очолюють волинське держгосподарство, кошти якого привласнили

13 Лютого 2023 20:49
Правоохоронці встановили, що з державного дослідного господарства «Перемога», що в селі Баківці Луцького району, через приватні фірми вивели майже чотири мільйони гривень. За версією слідства, у 2018 році керівництво держгосподарства купувало у приватних підприємств вигадані товари та послуги.

Приватні фірми пов’язані з Михайлом Лавейкіним (на головному фото). Після кримінального скандалу останнього призначили керівником «Перемоги», а колишній очільник державного господарства став його заступником, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Після судового засідання Михайло Лавейкін відмовився спілкуватися з журналістами.

Колишній директор «Перемоги» Володимир Колодійчук, який укладав скандальні угоди з приватними фірмами, тепер є заступником Михайла Лавейкіна.

«Я працюю [на державному господарстві], але нічого коментувати не хочу… Мене відстороняли, але суд мене назад поновив», – сказав він.

Чому обоє підозрюваних у розкраданні й далі керують державним господарством? До слова, «Перемога» підпорядкована Національній академії аграрних наук, президент якої знайомий із Михайлом Лавейкіним.
Загалом у розкраданні звинувачують чотирьох осіб. Адвокати просили суд, аби кримінальне провадження взагалі закрили, оскільки нібито закінчилися строки досудового розслідування.

Суд дійшов іншого висновку: «Прокурор у цьому кримінальному провадженні повинен був звернутися до суду з обвинувальним актом не пізніше ніж 28 січня 2021 року. В межах цього строку має бути здійснено лише направлення обвинувального акту, а його фактичне надходження до суду з різних причин може відбуватися і після спливу строку досудового розслідування, що не впливає на законність дій сторони обвинувачення».

Тому закривати провадження суд не став, але обвинувальний акт повернув прокурору на доопрацювання, бо у справі не вказано, за якою саме адресою було скоєно відмивання коштів. На це рішення прокурор подав апеляцію.

Влітку мине п’ять років, відколи розслідують цю скандальну справу. Нещодавнє засідання відклали, бо в суд з’явилися не всі адвокати.

Як ми писали, земельну ділянку, якою володіло ТзОВ «Земкомерц», виставили на продаж за рішенням суду про визнання фірми банкрутом. У 2021 році власником ТзОВ «Земкомерц» був мешканець Одеси Олександр Пустильнік, а директором – Михайло Лавейкін, який також очолює ДП «Дослідне господарство «Перемога» Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України».

Останній, до слова, у своїй декларації за 2020 рік вказав, що володіє 46 ділянками на Львівщині, загальною площею 2,7 га.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Д Показати IP 14 Лютого 2023 18:59
Коли вже ті хабарникии судді і прокурори подавляться щоб ви всі поздихали до сьомого коліна
Д Показати IP 14 Лютого 2023 19:18
Думаєте що їх посадять от як вкрав в магазині пляшку горілки дали три роки а так з суддями поділяться і будуть красти далі
Феміда Показати IP 14 Лютого 2023 20:22
А отой Лавєйкін то часом не колишній начальник управління земельних ресурсів Львівської ОДА ? Його за неблаговидні справи з Галичини вигнали, то він з'явився на Волині, вважаючи що про його минуле ніхто не знає ! Мало гнати сраною мітлою - до криміналу !
Льоня Показати IP 15 Лютого 2023 07:08
Там суцільні і постійні, з року в рік, розкрадання, яке здійснюється згідно наукових та академічних інструкцій і методів роботи. Знаючі люди стверджують, що тільки за 2023 рік борг державного підприємства перед своіми фірмочками становить понад 15 млн. гривень. Так може працювати тільки державна наука під академічним контролем.
Миїайло Показати IP 15 Лютого 2023 08:25
Напевно риба гниє з голови, а крадуть всі чиновники тому, що безнаказаність і розвели нас всіх як лохів. Спочатку стану на коліна потім ви всі президенти, а в кінцевому ми вас всіх поімелі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus