USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

«Пішла нах*р»: очільник волинського держпідприємства, якого підозрюють у відмиванні 4 млн, відповів на звинувачення

22 Лютого 2023 11:36
Підозрюваний у відмиванні майже чотирьох мільйонів гривень державних коштів ходить у суди й водночас очолює державне підприємство, з якого було виведено гроші. Йдеться про керівника державного дослідного господарства «Перемога» Михайла Лавейкіна. Підприємство розташоване в селі Баківці Луцького району.

Правоохоронці встановили, що з державного дослідного господарства «Перемога» через приватні фірми вивели майже чотири мільйони гривень. За версією слідства, у 2018 році керівництво держгосподарства купувало у приватних підприємств вигадані товари та послуги.

Чотирьом підозрюваним досі не оголосили вирок. Нещодавно справу повернули прокурору на доопрацювання. Той подав апеляцію. До суду прийшов Михайло Лавейкін, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Прості запитання журналістів неабияк вивели чоловіка з себе. «Пішла нах*р», – так відповів Михайло Лавейкін репортерці на запитання, як він міг очолити підприємство «Перемога», якщо його підозрюють у виведенні грошей із цього ж держгосподарства.

Раніше Михайло Лавейкін був керівником обласного управління земельних ресурсів на Львівщині. Його часто згадували в контексті низки земельних оборудок. Він фігурував у кримінальній справі про привласнення мільйонної суми.

«Це півтора мільйона, напевно, зі ста мільйонів, які громадянин Лавейкін зумів за той час нахватати від тих, із якими мав справи. Задіяні, безумовно, високі чини», – розповідала тодішня депутатка Львівської міської ради Віра Лясковська.

У цієї кримінальній історії Лавейкін вийшов сухим із води. Згодом подався у бізнес: настворював фірм і взявся крутити земельні справи уже на Волині.
Його бізнесова хватка обернулася новою кримінальною справою. Слідство встановило, що в листопаді-грудні 2018 року через фірми, пов’язані з Лавейкіним, із державного господарства «Перемога» вивели майже чотири мільйони гривень. Як розповідали правоохоронці, держгосподарство купувало у приватних фірм фіктивні товари і послуги, а потім гроші відмивали.

«Кримінальне правопорушення закінчено складанням в офісному приміщенні договору позики. Умисел, складання якого було спрямовано на легалізацію суми коштів, отриманих незаконним способом. Описано спосіб легалізації Лавейкіним, Підлісною та Мільдзіховою грошових коштів шляхом зняття готівки та здійснення перерахувань із банківського рахунку», – повідомив суддя Волинського апеляційного суду Петро Борсук.

Кримінальній справі вже чотири роки, два з них вона триває в суді. Вироку досі немає. Нещодавно суддя першої інстанції повернув прокурору обвинувальний акт надоопрацювання. Прокурор подав апеляцію і колегія суддів задовольнила її.

Цікаво, що після кримінального скандалу Михайла Лавейкіна допустили до держгосподарства «Перемога» ще ближче – він тепер ним керує. Адвокат нічого поганого в цьому не бачить.

«Підозра нічого не означає. Для цього є окрема процедура. Це питання могло вирішуватися на стадії слідства. Слідчий не вважав, що наявні достатні підстави для того, щоб поставити перед судом питання про відсторонення від займаної посади… Питання до того, хто його призначив, тобто до Академії аграрних наук», – сказав адвокат Володимир Кондратюк.

Як виявилося, Михайло Лавейкін особисто знайомий із президентом академії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
111 Показати IP 22 Лютого 2023 15:40
Какая отвратительная рожа (классика)
Олекса Показати IP 22 Лютого 2023 20:54
І що немає управи на цього крадуна?
34 до Олекса Показати IP 23 Лютого 2023 06:28
є ''криша'', управа не найдеться
Стас Показати IP 23 Лютого 2023 17:29
Посадіть його на 80 років
Льоня Показати IP 23 Лютого 2023 22:13
Системне і систематичне розкрадання бюджетних коштів. Наука прогнила наскрізь, працюють тільки на свою кишеню. Ніякоі науковоі роботи, ні академічноі, ні для застосування у виробництві. Ракова пухлина, пронизана метастазами корупціі і щоденного обкрадання держави. Злодіів і моральних виродків розставляють на керівні посади. Безкарність породжує і стимулює безвідповідальність та збільшує обсяги злодійства.
Роман Показати IP 24 Лютого 2023 20:47
І знову кацап на керівній посаді...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus