USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Назвали головне українське «слово» 2022 року, воно нецензурне

10 Січня 2023 23:42
Фраза «русский военный корабль, иди на х*й» стала головним «словом» 2022 року за версією словника сучасної української мови та сленгу «Мислово».

Про це повідомляє The Village Україна.

«Ця відповідь українського захисника острова Зміїний російському окупанту стала лейтмотивом спротиву України російській збройній агресії», – йдеться на офіційному сайті словника.

Вираз по суті є римейком української національної ідеї, сформульованої Лесем Подерв’янським ще у 2014 році, – «від*біться від нас». Найширше використання цього та інших ненормативних висловів усіма шарами суспільства демонструє трансгресію суспільних норм, характерну для війни.

Цьогоріч усі претенденти на звання «слово року» пов’язані з війною. Зокрема, претендували такі слова та фрази: доброго вечора, ми з України!; катастрофа; біженці/переселенці; ЗСУ; волонтер, доброволець; геноцид, терор; допомога.

Читати ще: «Україна» стала найпопулярнішим словом, яке вживала The New York Times у 2022 році.

Словник «Мислово» створений у 2012 році з метою фіксації неологізмів, сленгу та інших проявів сучасної української мови. Слова та визначення до них надсилають звичайні користувачі.

«Мислово» обирає слово року вдесяте. Основними критеріями при виборі слова року є його популярність та соціальна значущість. У 2021 році це була «вакцина», у 2020-му – «коронавірус», а у 2019-му – «діджиталізація».

Як ми писали раніше, укладачі словника англійської мови Collins Dictionary назвали «пермакриза» головним словом 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus