USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Відомо, чому заблокували виїзд з Криму

9 Серпня 2016 22:58
Контрольно-пропускні пункти на кордоні з окупованим Кримом працюють нестабільно через те, що на півострові дезертирів ловлять зі зброєю, які можуть виїхати на територію материкової України. Про це на каналі "112 Україна" заявив нардеп Антон Геращенко.

Згідно з його інформацією, кримський уряд побоюється, що дезертири стануть джерелом інформації для української влади.

"На території тимчасово окупованого півострова Крим сталася подія, а саме дезертирувала низка солдатів з російської військової частини, разом зі зброєю, сталася перестрілка, і вони зараз відловлюють своїх дезертирів, оскільки вони переживають, що дезертири можуть потрапити на територію України і стати цінними джерелами інформації про ситуацію в Криму та про моральний дух російських військ, тому вони переживають, щоб ці хлопці не потрапили в Україну. І для цього перекривають в'їзди-виїзди в Крим", - заявив Геращенко.

Як раніше повідомлялося, на адмінкордоні з Кримом не працюють пункти пропуску "Каланчак" і "Чонгар".

Проте, ввечері російські окупанти частково відновили пропуск навпроти КПВВ «Чаплинка».

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби України.

"Російсько-окупаційні війська частково відновили пропускні операції навпроти КПВВ «Чаплинка», які були призупинені контрольними органами країни-агресора декілька годин тому. Таким чином, наразі навпроти даного контрольного пункту окупантами здійснюється пропуск лише тих, хто прямує на тимчасово окупований півострів", - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначають, що на КПВВ «Чонгар» пропуск здійснюється в обидва напрямки, а навпроти КПВВ «Каланчак» окупанти пропуск не здійснюють, тому цей напрям повністю заблокований. Наразі у чергах на КПВВ «Чонгар» знаходиться близько 100 автомобілів, а в «Чаплинці» очікує 130 транспортних засобів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus