USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відомий український письменник увійшов до «УКРОПу»

13 Вересня 2015 17:31
Відомий український письменник Василь Шкляр увійшов до політради партії УКРОП.

Про це стало відомо під час з’їзду партії у Києві вчора, 12 вересня.

Василь Шкляр є лауреатом Шевченківської премії в галузі літератури. Автор популярних романів «Чорний ворон», «Маруся». Письменник, зауважимо, нещодавно відвідував Луцьк.

Нагадаємо, під час з'їзду також йшлося про те, чому чинна влада не виконує вимог Майдану, а політика президента працює на користь Путіна. Окрім того, говорили про те, що Блок Петра Порошенка й «Опозиційний блок» ведуть переговори про розподіл округів на місцевих виборах. Стало відомо і те, що чинна влада нібито шукає приводів закрити канал “1+1”.

Про це та інше заявив член політради «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Палиця.

Детальніше про з'їзд партії «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» читайте на сторінках Інформаційного агентства Волинські Новини згодом.

ДОВІДКА

Василь Шкляр народився на Черкащині, сьогодні живе у Києві. Працював головним редактором книжкового видавництва, журналістом, був у різних «гарячих» точках (Чечня, Абхазия, Карабах).

Володіє вірменською мовою, захоплюється рибальством. Хобі — полювання на великого коропа, улюблена страва — шоколад натщесерце, за переконаннями — республіканець, характер нордичний із сентиментальним ухилом.

У 1998 потрапив до лікарні зі смертельним діагнозом, але вижив і за місяць написав свій найвідоміший роман «Ключ». Цей роман вже має вісім видань в Україні й зібрав колекцію різноманітних нагород.

Автор більше десяти прозових книжок, серед яких найвідоміші: «Ключ» (1999), «Елементал» (2001), «Кров кажана» (2003). Але кожна нова книжка Шкляра стає подією в літературному житті країни, а сам Василь Шкляр є одним з найвідоміших і «містичних» сучасних письменників, його називають «батьком українського бестселера».


Роботи Шкляра перекладено шведською, болгарською, вірменсьою, російською мовами.

Лауреат багатьох літературних премій. За роман «Ключ» — гран-прі конкурсу «Золотий Бабай», премії журналів «Сучасність» і «Олігарх», премія міжнародного конвенту фантастів «Спіраль століть», шорт-лист Державної премії ім.Шевченка. За роман «Елементал» — гран-прі конкурсу «Коронація слова» та ін.

Джерело - БУКВОЇД.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВАСИЛЬ ШКЛЯР АНОНСУВАВ У ЛУЦЬКУ НОВИЙ РОМАН - ПРО «АЗОВ»
«САМЕ НЕБО ПОДАЄ ЗНАКИ ПРО ПОМИЛКИ», - ШКЛЯР У ЛУЦЬКУ ПРО ДОВІРУ ДО РОСІЇ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хлоп Показати IP 13 Вересня 2015 20:11
А де ж Руслана??? А Забужко??? А Дзідзьо???
Дєвка Показати IP 15 Вересня 2015 09:26
Вони будуть в УКРОП-2
Повалій Показати IP 15 Вересня 2015 09:55
І чому ті письменники, артисти лізуть в політику? Адже користі від них там мало. Значно більше користі приносили б своєю творчістю. Факт доказаний на прикладі Вакарчука, Руслани, Оксани Білозір і т. д.
ВОЛИНЬ Показати IP 5 Жовтня 2015 22:32
НЕ ЧЕКАВ ЩО ТАКІ ПРОДАЮТЬСЯ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus