USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинські військові не хочуть повертатися зі Сходу

27 Травня 2014 13:35
Тисячі лучан прощалися з чотирма загиблими на Сході військовослужбовцями під час цивільної панахиди у Луцьку.

Цивільна панахида за загиблими на Сході військовослужбовцями-волинянами відбулася 27 травня на Театральному майдані у Луцьку.

Слова співчуття родинам загиблих висловили представники обласної та міської влади перед велелюдною юрбою тих, хто прийшов віддати шану полеглим за цілісність України.

Голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт зазначив, що ці воїни виконали свій солдатський обов’язок до кінця, стали на захист України та не відступили ні на крок. Їх можна було вбити лише підступно, підкравшись, використавши те, що вони відпочивали.

«Відповідь за смерть наших земляків обов’язково буде. Вона вже є – 31 солдат з третього батальйону, який сьогодні відводиться з поля бою для переформатування, заявив: ми не підемо! Ми залишаємося, щоб виконати свій солдатський обов’язок, щоб бути солдатами. Сьогодні це 31 військовослужбовець, завтра буде 300, післязавтра 3000. Сьогодні тридцять чоловік з волинської Самооборони вже виїхали на Схід України. Ворога потрібно зупинити, і наша армія його зупинить», - зазначив Григорій Пустовіт.



Він зауважив, що українські військові вже ставлять сепаратистів на місце, та висловив співчуття рідним та близьким загиблих. Він висловив упевненість, що героїчна смерть волинян не була даремною. Він висловив слова подяки героям, які виконали свій обов’язок.

«Що з тієї подяки, як дітей немає. Своїх дітей вони на смерть не посилають», - прокоментувала виступ посадовця одна із матерів загиблих солдат.

Співчуття також висловив міський голова Микола Романюк. Він визнав, що немає слів, якими можна втамувати біль рідних загиблих.

Після виступів представників влади учасники панахиди спільно виконали гімн України.

Насамкінець труни із тілами загиблих під вигуки «герої не вмирають» пронесли живим коридором до автомобілів, якими їх відвезуть до місць поховання на цвинтарях у Гаразджі та Кульчині.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 42
зброя Показати IP 27 Травня 2014 13:50
Пустовіт! Чемодан, вокзал, Донецьк... ось там покажи свої військові навички!!!
Схоже до зброя Показати IP 27 Травня 2014 14:06
що "зброя" не у ті руки потрапила. А Пустовіт робить свою роботу. Коли щось не виходить, - навчиться. Бородатий Борис теж "царем" не одразу став. Тепер от внуків по луцьких ямах возить і мовчить. Минув його час. Колись і час Пустовіта мине. Все тече, все міняється. Від "царя" Бориса лишились ями на дорогах, бомжі та купи бродячих псів. Що лишиться після Пустовіта покаже час.
прохожий до Схоже Показати IP 27 Травня 2014 15:02
Що він робить, факти? Не смішіть людей!!!:))) А час Пустовіта вже... йде на дні!!!
Анонім до Схоже Показати IP 27 Травня 2014 19:42
Весь другий поверх клацав, щоб лайків побільшало. Да він Борисового нігтя не вартий. Ви ще повчіться так у Бориса хоча б брехати, а то 5 речень зліва на право переставляє і команда така ж тупа.
Солдат до зброя Показати IP 27 Травня 2014 19:52
До чого тут Пустовіт? загинули солдати із інших областей.
Хочете правду? до зброя Показати IP 27 Травня 2014 22:50
Те що сталося, велике горе і біда для сімї і рідних. Але до чого тут ваш Пустовіт. На своїй посаді він дуже мало часу. Знаю, зараз накинетеся на мене і обіллєте лайном. Шкода, що так безглуздо загинули хлопці.Дуже шкода. Але в тому вони винуваті самі. Думали, що то так собі, в войнушки пограти. Не поставили відповідну охорону, на місце свого розташування допустили чужик, дозволивши їм все фотографувати і, найгірше, до них в розташування прийшли місцеві дівахи з горілкою і закусоном. Пили-гуляли десь за північ, а потім попадали зморені сном і алкоголем. Ось іх і постріляли за лічені хвилини у глибокому сні. То які ж це герої? То просто жертви сво\ї необережності. А дівки і горілка -то було підіслано. Шкода хлоців. От тепер і налітайте на мене......
Лучанка Показати IP 27 Травня 2014 14:06
Вина тих, хто їх (непрофесійних військових) послав на смерть проти головорізів-найманців незаперечна... Нехай би Пустовіт свого сина послав або сам хоч раз туди просто поїхав. Не діждетесь! Їх цікавить інше і за рахунок когось.
Дончанин до Лучанка Показати IP 27 Травня 2014 15:00
Их зачистили по той причине, что они решили остаться людьми.
Анонім до Дончанин Показати IP 27 Травня 2014 19:55
це брехня, тут живуть рідні і знайомі не тільки вбитих, але й поранених, я родичка одного з них, зі слів очевидця по ним стріляли сепаратисти і кадировці.А те про що плеще дончанин це явна дезінформація.
Читака Показати IP 27 Травня 2014 14:11
Пустовіт - військовий пенсіонер і навички в нього професійні. Відслужив з честю. Потрібно писакам різного роду запхати свою дупу, яка ніде не служила в той самий Донецьк.
Правда до Читака Показати IP 27 Травня 2014 14:29
А де його діти??? Де діти всіх його замів, мерські діти де, де діти воєнкомів???? ДЕ??? Вот нехай зберуть, дадуть в руки автомата, по 3 дня не кормлять, води їм не дають, тоді побачимо!! А говорити кожен може??? А чого він не говорить про те, як генерали зараз пресують тих солдат?? Чого про це мовчить??? З честю! ха-ха!! В наших чиновників честі нема!!!!! Чому він навіть на сайті облради співчеття не написав, а на протести сховався і не вийшов??? Чого?? Бо правдонька очі ріже!! І про навички! То це такі навички, що після 5 вистрілів відправити проти чеченських найманців , які все життя воюють, відправити на смерть?? Такі навички??? Як все добре, то вислужусь, а як ні - то крайнього без нього знайдуть! Так??? Всі вони однакові, всі, вот нехай покаже своїх дітей- і на схід !! тоді поговоримо!!
Волинянин до Читака Показати IP 27 Травня 2014 15:11
Військовий пенсіонер і навички в нього професійні, а що зробив цей професіонал і керівник? Не послав військових професіоналів на війну з терористами, а молодь, яка загинула. І яка у нього совість? Чого хотів досягнути???
месник до Читака Показати IP 28 Травня 2014 18:00
Які слова)))) Ви попитайте у людей з якими служив Політрук Пустовіт, скільки на його нелегку долю горілки прийшлося випити((( бідолашна людина. Як і хто користувався своїм положенням.
До читаки Показати IP 27 Травня 2014 14:12
Краще в Волноваху.
ДРУЖИНА до До читаки Показати IP 27 Травня 2014 14:33
Вина в тому,що загинули військовослужбовці лужить повністю на головах облдержадміністрації,обласного комісара,командування Рівненського полігону.Вбивці.
белое крыло Показати IP 27 Травня 2014 14:39
коментар було видалено
Не до Показати IP 27 Травня 2014 14:42
Хто повинен захищати Батьківщину? Прибульці з космосу?
ДРУЖИНА до Не до Показати IP 27 Травня 2014 14:57
Комісари і полковники,люди які мають досвід і навики,а не хлопці,яких вирвали з мирного життя,які уявлення не мають,що таке війна і не стріляли ні рази,а їх на пушечне м'ясо.Чогь полковники сидять по комісаріатах і полігонах?Чому вони не там,а там діти-солдати і командири,які уявлення не мають ,що їм робити і підготовки не мають відповідної?Батько,колишній військовий,по телефону,дає сину,який в Донецьку команди,як влаштовувати блокпости і тримати оборону,це нормально??? Це так захищати???Комісари і голови отримали премії і чергові зірочки,а наші діти там вмирають??? Питання до Не до-а ви самі де?Там є ваші діти,близьки?Ви готові зустріти труни свої рідних,щоб хтось отримав нагороди і премії?
Усім до Не до Показати IP 27 Травня 2014 15:00
Батьківщину повинні захищати ДОБРЕ підготовлені солдати, які дійсно служили в армії, а не "пройшли" військову кафедру. От є випадки, що на Волині знову призов новий, усім пишуть "Добровольці", а насправді добровільно-примусово відправляють до Володимира. А чому з обладміністрації і міської ради депутатів не призвали? Там багато молоді!!! Чому наші миротворці сидять по інших країнах? Невже їх не можна повернути? І взагалі я дивуюся все більше нашим прикордонникам - як можна допустити, щоб автомобілі зі зброєю перетинали кордон, вони що по двоє стоять, стріляй у бак, далеко не заїдуть!!!!
до до до Не до Показати IP 27 Травня 2014 15:07
Ти йди а то строчиш тут
Відкрито Показати IP 27 Травня 2014 14:50
Ви самі створили країну, голосуючи за Януковичів, Кучмів та ін., в якій все розкрадено, армії немає. Кожен з вас вважає за правильне не сплатити кошти до бюджету і навіть відкрито про це говорить. Кожен олігарх навіть волинського масштабу має по 60-70 зареєстрованих ТзОВок, щоб ухилятись від сплати податків. Не перекладайте відповідальність на чужі голови і не кляніть.
ДРУЖИНА до Відкрито Показати IP 27 Травня 2014 15:06
А я не перекладаю,вони винні,бо позабирали хлопців,які не мають досвіду,ні чого їх не навчили,злочинні накази не виконуються,але ж вони всі тримаються за свої крісла,своїх дітей туди не послали.А клясти і далі буду,хай вони і їхні сім'ї відчують біль,тих дружин,матерів і дітей,які через їх втратили рідних і відчай тих,чиї сини там.
закрито до Відкрито Показати IP 27 Травня 2014 15:07
Тут ви явно перебрали! При Кучмі і Януковичу такого в Україні не було! Крали, продавали, обманювали... але люди не гинули!!! А далі що хочте кажіть... Факт є факт!
По-новому до закрито Показати IP 27 Травня 2014 15:29
правильно, згадайте, навіть конфлікт за Тузлу? Були жертви? А те, що хтось "Відкрито" звинувачує Кучму і Януковича, то нагадаю, якщо у когось щось із пам"яттю, що Той хто перед виборами "гарантував безпеку - гриценко" був міністром оборони і уже тоді піклувався про нашу безпеку - розграбивши і розпродавши усі ЗСУ. А зараз кричати можна що хоч. Головне, що вибрали ще одного олігарха і почнемо жити по-новому. От у Донецьку нове життя ще вчора почалося. ЄвроВбивці немає їм прощення!!!!
Друг П.Порошенка Показати IP 27 Травня 2014 15:18
Ось і докралися.
Луцьк Показати IP 27 Травня 2014 16:05
Вихід нам один, бідним,нікому не потрібним нашим олігархам.Ми для них пушечне мясо,раби, які пашемо за копійки,просто бидло.А вони творять з нами,що їм заманеться.Ми нічого не можемо їм протиставити,свіоїх діфток небось поховали за кордоном.Значит виїжджайтн хлопцйі,синки за кордон,щоб не плакали матері і не оставались сиротами дітки.Я так співчуваю всім рідним,ці дні плачу, бо могла б бути на їх місці. Не пускайте до армії діток, краще в тюрму, хоч живими остануться.Хай цих олігархів ідуть діти. Інакшого виходу нема.Донецьк-це бандити і наймані- зомбовані чеченці.От вам і брати-росіяни вбивають один одного.Німці насм співчувають, а кацапи вбивають
Редактори Показати IP 27 Травня 2014 16:11
Змініть заголовок - допишіть слово "зараз" або "найближчим часом"!
марія Показати IP 27 Травня 2014 16:33
якби не було бідних простих як ми то хтоб їм прибирав варив майстрував боровся. вони втікають а нам немае куди втікати ми незахищені. Один Бог може спасти! ситий голодного не зрозуміє вони з жиру давлятся і саме через них така ворожнеча бо вони крали і крадуть а ми думаемо як дитину прогодувати і дати основне для сімї. Бог є на світі! всі будуть накарані тільки жаль що іноді через пару поколінь наказані їхні онуки чи правнуки які не є такими людьми байдужими підлими. ви бачили як порошенко посміхався як його обрали на пост президента. а як матерям яких сини служать чи тих яких вбито? як в такий час можна так веселитись? мали б совість !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Любомльчанин Показати IP 27 Травня 2014 16:48
Усяким запроданцям, манкуртам, московським тролям - померли люди, загинули, захищаючи нашу Україну від московської навали - совість мали б (а взагалі , де у вас вона взялася), в такий час "промивати кісточки", коли хоронять ГЕРОЇВ ... Та де там - вам би тільки, в угоду московським карликам, звинуватити, принизити, обпаплюжити... Паскуди - де ви були, коли грабили, розкрадали, нівечили україну та її армію - мабуть, сиділи в "тепленьких" місцях та славили янека з його бандою ?... Нічогого, скоро і до вас черга дійде
Лучанин Показати IP 27 Травня 2014 17:00
Пустовіт от кидається такими сллвами, що хлопці не не хочуть повертатися зі Сходу. Він що контужений. Он спілкувався з товаришами, так от на сході понад 2000 хлопців з 51 бригади (було це у неділю), де всі одноголосно хочуть додому, от чому їх матері оббивають пороги кабінетів, в тому числі Пустовіта, щоб повернули їх дітей до Вол.Волинська. Також питання, а звітки він взяв таку інформацію, хай би сказав. Падло таке, йому 17 безвинних смертей дітей мало. Он він військовий офіцер у відставці, та як головний представник Хунти у Волинській обл., не хай іде на передову, і своїх дітей з собою забирає, та там відомстять за смерті невинних хлопців. Бо саме хунтовська його влада винна у смертях.
Анонім до Лучанин Показати IP 27 Травня 2014 17:21
Знайомий каже, що ВСІ хлопці при першій можливості самі звідти поїдуть. Пустовіт - брехло!
Лучанин до Анонім Показати IP 27 Травня 2014 22:20
сьогодні он у вечері дзвонив до товариша, так я йому розказав про мову Пустовіта, то він хвилину слова не міг сказати, помім він та сослуживці почали во всю матом критись. Казали щоб цей Пі...р це їм та їх матерям і дружинам скаже в очі.
Кіровоград Показати IP 27 Травня 2014 17:20
За два - три роки війна закінчиться ! І усі повернуться на Волинь!
патріот Показати IP 27 Травня 2014 18:17
Ви ж усі стояли на майдані і кричали хочу в Європу. Розворушили осине гніздо і в кущі.Ото патріоти "захисники" твою мать. Мужики розплакались добре в барі кулаками махати
Спостережливий Показати IP 27 Травня 2014 18:28
Його звати не Пустовіт, а ПУСТОМЕЛЯ БЕЗВІДПОВІДАЛЬНА не на роду в призвищі закарбовано. Пустомелі багато говорять і багато безвідповідально брешуть.
Аполон Показати IP 27 Травня 2014 19:58
Вічна память померлим солдатам.
ЗСУ Показати IP 27 Травня 2014 20:02
Чому в усьому звинувачують голову Волинської ОДА? Армія невідроджується за тиждень. В першу чергу винні ті хто продав нашу рідну Україну Путіну. Солдати захищали Батьківщину і достойно несли службу. В тому що немають зброї та захисту винні Янукович та його команда що цілеспрямовано знищили ЗСУ
ДО ВСІХ, ЩОБ ДІЙШЛО Показати IP 27 Травня 2014 21:14
ВИНОВАТІ ВСІ ПОЧИНАЮЧИ ОСОБЛИВО З КИЄВА!!!! ХТО ТОЙ РОЗУМНИЙ КОМАНДУВАЧ ЯКИЙ ВИРІШИВ ВІДПРАВИТИ НЕЗАХІЩЕНИХ МОБІЛІЗОВАНИХ НА СХІД? ЧОМУ ІЗ ЗАХОДУ НА СХІД, НІХТО НЕ ДУМАВ? ЦЕ ПЕВНО ТОЧНО ДЛЯ ТОГО ЩОБ "ЗШИТИ , ОБ'ЄДНАТИ КРАЇНУ"!!!!! КОМБРИГ ЯЦКІВ САМ ТУДА ВИРУШАТИ НЕ ВИРІШИВ!!!! ПУСТОВІТ - ПРОФЕСІЙНИЙ ВІЙСЬКОВИЙ, БУВ У В-ВОЛИНСЬКОМУ І ЩО НЕ РОЗУМІВ ЯКИЙ МЕТАЛОЛОМ ХЛОПЦІ КРУТЯТЬ І НА ЧОМУ ВИРУШАЮТЬ НА СХІД!!!! БАЧИВ, НО НІЧОГО НЕ ПРИДПРИНЯВ - СИДИТЬ В ТЕПЛОМУ КАБІНЕТІ І ВИСЛОВЛЮЄ СПІВЧУТТЯ!!! А ЧОМУ НЕ ПІДЕ ДОБРОВОЛЬЦЕМ ? УСІ Ж МОБІЛОЗОВАНІ "ДОБРОВОЛЬЦІ"!!!!!!! АБО СИНА -ДО ВІЙСЬКА!!! ЗАСТУПНИК ВІЙСЬКОГО КОМІСАРА - БОНДАРУК - У РОЗМОВІ ІЗ ЖІНКАМИ- КОЛИ ВОНИ ПРИЇЗДИЛИ ДО В.КОМІСАРА У ЛУЦЬК ЦЕНІЧНО ТАК ГОВОРИВ ,ЩО ПОЛІГОН Є ПОЛІГОН," ЩО НЕ ТАКИЙ КУСОК М'ЯСА ТВІЙ ЧОЛОВІК З'ЇВ- ЦЕ НА ТЕ КОЛИ ЖІНКИ КАЗАЛИ ЩО У В-ВОЛИНСЬКОМУ ДУЖЕ ПОГАНО КОРМИЛИ, ХЛОПЦІ ЇЛИ СВОЕ І ХАРЧУВАЛИСЬ ЗА СВОЇ ГРОШІ З МАГАЗИНУ!!!!! ЦЕ Ж БУЛО ЩЕ РАНІШ СПЛАНОВАНО - ГОЛІ БОСІ, НО ЗАТО З ВИСОКИМ МОРАЛЬНИМ ДУХОМ ЗА,,,,, КОГО,ЗА ЩО ПОЛЯГЛИ?????? ВІДПРАВИЛИ НА М'ЯСО, А ТЕПЕР ЗА РАХУНОК ТОГО Ж НАРОДУ ОЗБРОЮЮТЬ ЖИТЕЛАМИ, ХАРЧАМИ І ДАЛІ БАЗІКАЮТЬ -ПЕРЕСТУПИЛИ І ПІШЛИ ДАЛІ !!!! В НАС ТАК ЗАВЖДИ - ПОКИ ПІВЕНЬ НЕ КЛЮНЕ В ОДНЕ МІСЦЕ - ТОДІ ДОХОДИТЬ!!! ДУЖЕ ХОЧЕТЬСЯ НАДІЯТИСЬ ЩО БІЛЬШЕ ТАКИХ БЕЗГЛУЗДИХ СМЕРТЕЙ НЕ БУДЕ!!!!!! ЗЕМЛЯ ЇМ ПУХОМ І ГЛИБОКІ СПІВЧУТТЯ РОДИНАМ!!!!!
вчителька Показати IP 27 Травня 2014 23:14
Чому влада не заборонила святкувати випускні на Волині! Які зараз можуть бути бали !!!
Депутатка до вчителька Показати IP 27 Травня 2014 23:55
Дура! то скажи своїм учням сама, що випускний відміняється. заборони батькам нести тобі бабло, подарунки для тебе і твоєї "коханої" школи. Чи тобі треба указ влади, щоб ти не ішла в бари-ресторани пити-їсти за гроші батьків, які здирає з них батьківський комітет з 3-х профур і лиже тобі, як класному керівнику одне місце????
лучанка Показати IP 28 Травня 2014 13:14
Скажіть , для чого ви подаєте брехливу інформацію ??? Хлопці готові пішком додому йти - їх взяли як пушечне м"ясо!!!!!!!!!! Де психологи ,які повинні ними займатись ???????????? Наших волинян як забирали по повістках - так і забирають !!!!! А 51-шу бригаду оббрехали і замість рівненського полігону везуть в Миколаїв!!!!!!!!! Це як ??? Не підготовлених людей не мають права задіювати в АТО !!!! - це підсудна справа - в державі не оголошений воєнний стан ,тому на Сході повинні бути задіяні спеціалісти!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus