USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Лучанин судиться за квартиру, яку продали за борги

8 Лютого 2017 18:20
Торік, коли квартиру Олександра Швейгера продали за комунальні борги через електронні торги, історія набула особливого резонансу. Це перший і поки єдиний такий випадок в Україні. На думку сторони позивача, державні виконавці не мали права цього робити. Нині вони та новий власник квартири є відповідачами у цій справі, йдеться у матеріалі Волинської регіональної дирекції НТУ.

Скандальна історія з відчуженням майна через борги за “комуналку” розпочалась навесні 2016 р. Власники квартири на Коновальця заборгували майже 50 тисяч гривень. Комунальники звернулися до суду. Феміда ухвалила рішення стягнути заборгованість через виконавчу службу. У результаті квартира пішла з молотка через електронні торги.

Про те, що мали квартиру продавати, я не знав, – каже Олександр Швейгер. – Не знав навіть, що суд був – щоб якось оскаржити, чи ще щось… З бабці 20% з пенсії вираховували кожного місяця, я деяку суму гасив. Чому вони нічого не залишили, вони ж були тут, жодного документу про те, що суд має бути?

Попереднє слухання під головуванням судді Інни Плахтій відбулося без позивача Олександра Швейгера. Його інтереси представляє Олег Огородник:

Якби його попередили, що до такого-то числа заплатиш цю суму, я думаю, будь-яка людина б взяла кредит і заплатила… Вони належним чином не повідомили і думали, що в цій квартирі ніхто не проживає. Її описали, продали, ніхто шуму не підіймав.

Зараз у квартири — новий власник. Він придбав її через систему електронних торгів. Сплатив гроші. Нині він та перший відділ державної виконавчої служби Луцька є відповідачами у цій справі.

Під час попереднього слухання сторони звернулися до суду з клопотаннями щодо долучення до справи свідків та оголошення перерви в засіданні. Суддя Плахтій підтримала їх. Наступне слухання відбудеться на початку березня.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 8 Лютого 2017 18:32
Боржник хотів жити нахаляву зарахунок лучан. 50 тисяч не за один рік назбиралось.
Лол до дідо Показати IP 8 Лютого 2017 21:18
Дідо, а ну бігом до медсестричкі за інєкцією галоперидолу! А то бачу вже відпускає лікарство!
сат Показати IP 8 Лютого 2017 19:18
А ще реструктуризація боргів. Чи про таке не чули? Неплатим і все. Треба за всіх таких взятись
Вася Показати IP 8 Лютого 2017 19:53
Луцьк прославився продажем квартир за заборгованість. Нажаль наша владисько не цікавиться чи мають люди чим заплатити! Якби всім дали гідні роботи щоб там платили як чиновникам -брехунам тоді й запитувати можна було з кого. А то самі "накралися" квартир і мають не одну і хтозна може й не платять а їм "списують " все, вони ж держава а ми прості громадяни України які годуємо дармоїдів- владців і їхніх діточок "золотих", в яких ніяких проблем немає і совісті теж
Анонім Показати IP 8 Лютого 2017 20:23
ТРеба притягувати до відповідалності і натхненника цієї антиправної і антилюдської дії
111 Показати IP 9 Лютого 2017 05:32
В ласник в якого забрали квартиру н***отріб це можуть доказати сусіди там був притон бухали що батько що син а бабуся жила в селі, коли доних приходила виконавча служба то вони їх посилали на ...уй це хіба можна так. А тепер кажуть що виконавча погана потрібно в собі розібратись було.
Мешканець Показати IP 10 Лютого 2017 09:18
І до чого тут була квартира.Відключайте послуги.А по новому закону про ЖКГ(1 читання)не можна буде навіть відключати газ і ел.енергію навіть за борги-загроза життю взимку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus