USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Відсутність світла не стала на заваді: у Львові за 30 годин провели дев'ять пересадок органів

25 Листопада 2022 00:53
Незважаючи на проблеми з енергопостачанням, у Львові впродовж 30 годин провели дев’ять операцій з трансплантації органів від посмертних донорів.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я України.

«У Львові упродовж 30 годин провели дев’ять трансплантацій від посмертних донорів», – ідеться у повідомленні.

Трохи більше ніж за добу трансплантологи пересадили два серця, печінку та шість нирок. Для цього працювали команди з майже сотні спеціалістів.

А в Черкаському обласному онкоцентрі зробили дві операції з пересадки нирок. Проведення двох трансплантацій відбувалось майже одночасно в одній операційній. Лікарня під час цього перейшла в режим роботи на генераторах.

«Навіть в регіонах, де не відновлене електропостачання, лікарі продовжують виконувати свою роботу. Можна залишити нас без світла, без води, тепла і звʼязку, але Україну не здолати», – додали в МОЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus